Altınbaş Üniversitesi'nde akademisyen kıyımı

Altınbaş Üniversitesi'nde toplam ders sayısı azaltılarak akademisyenler personel fazlası olarak gösterildi ve 20'yi aşkın akademisyen işten atıldı.

 İstanbul Altınbaş Üniversitesi’nde 20’den fazla öğretim üyesi personel fazlalığı gerekçe gösterilerek eylül ayının sonunda işten çıkarıldı. İşten çıkarılan öğretim üyelerinin bazılarının anlaşma yoluna giderek haklarını aldığı ifade edilirken, dava yoluna başvuracakları için anlaşmayan öğretim üyelerine ise herhangi bir ödeme yapılmadığı belirtildi.

BirGün'den Berkay sağol'un haberine göre, işten çıkarmanın resmi belgesinde de kamu yararının devam edebilmesi adına personel azaltılmasına ihtiyaç olduğu belirtildiği ifade edilirken dava yoluna başvuracak olan öğretim üyelerinin şu anda işsizlik maaşı bile alamadığı öğrenildi. Hakları için mücadele edeceğini belirten öğretim üyeleri 24 Ekim Perşembe günü Altınbaş Üniversitesi Gayrettepe Kampüsü önünde bir açıklama yapacak.

"Tazminatsız işten çıkarma üzerinden tehdit"

Öte yandan konu ile ilgili açıklama yayımlayan Özel Sektör Öğretmenleri Sendika Vakıf Üniversiteleri Birimi yaşananlara tepki gösterdi. Açıklamada “Ağustos ayında başlayan bir süreç oldu. Seçmeli üzerinden toplam ders sayısı azaltılarak akademisyenler personel fazlası olarak gösterildi. Akademisyenlerle görüşerek onları tazminatlarını alıp istifa etmeye zorladılar. İstifayı kabul etmeyen kişileri ise önce tazminatsız işten çıkarma üzerinden tehdit ettiler ve sürecin sonunda tazminatlarını vermeden işten çıkardılar. Bu kısım tamamen hukuka aykırı. Sözleşmesi bitti diye herhangi bir öğretim üyesi işten çıkarılamaz. Uzlaşmayı kabul etmeyen akademisyenler ciddi bir hukuksuzlukla karşı karşıya” denildi.

İşten çıkarılan akademisyenlerin üzerlerine derslerinin bile atandığı belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Diğer üniversitelerde de dersler başladı. Burada işten çıkarılan hocalarımızın bu dönem işsiz kalacakları ortada olmasına rağmen toplu bir şekilde işten çıkarma yapıldı. Hukuk dışı bir baskı yapıldı. Hocaların eğitim öğretim sürecinde herhangi bir kusurlu hareketi bile bulunmuyor. Hocalarımız özellikle mağdur etmek istendi. Uzlaşmak zorundasınız dendi resmen hocalara. Bir kurumda olmaması gereken bir süreç yönetildi. Sendika olarak sözleşmesi doldu denerek akademisyenlerin işten gereksiz çıkarılmayacağını savunuyoruz. Bundan sonra hukuki ve fiili mücadele süreci yürütülecek. Sendika avukatlarımız hocalarımızın davalarını üstlendi. Kamuoyunun dikkatini çekmek için çalışmalarımız olacak.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Özgür Özel'den 'Yenidoğan Çetesi' açıklaması: Kime uzanıyorsa uzanmalı, bu alçakların canına okunmalı
Messi’nin Ziraat Bankası reklamında yer alması Meclis gündeminde: 'Kamuya yararı nedir?'
Türkiye'nin en 'güvenilmez' kurumları belli oldu! İşte çok konuşulacak o liste: İkinci sırada Diyanet var...
Barış Boyun ve Daltonlar suç örgütlerine operasyon! 166 kişiden 147'si tutuklandı: Barış Boyun'un eşi Ece Boyun da aralarında
İddia: Kuzey Kore Rusya için Ukrayna'ya asker gönderdi