Almanya'nın Türk vatandaşlarını iade edeceği iddiası: Bakanlık yalanladı

Almanya ve Türkiye arasında aylardır devam eden görüşmelerin ardından çok sayıda Türkiye vatandaşının kendi ülkelerine sınır dışı edileceği ileri sürülmüştü. Dışişleri Bakanlığı iddiaları yalanladı.

Almanya gazeteleri, Türkiye ile Almanya arasında Türkiye vatandaşlarının iadesiyle ilgili anlaşma yapıldığını yazdı. Almanya'nın Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesinin iddiasına göre, ilk etapta toplam 200 Türkiye vatandaşı, çok sayıda tarifeli seferle Türkiye'ye getirilecek. Uçakların Almanya'nın çeşitli havalimanlarından havalanacağı aktarılan haberde, hükümet çevrelerine göre bunun Türkleri sınır dışı etme yönündeki çalışmalarının başlangıcı olduğu ifade edildi. Habere göre, Türkiye aynı zamanda haftada 500'e kadar vatandaşını geri almayı teklif etti.

Bakanlıktan yalanlama

İddialara ilişkin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Keçeli şunları kaydetti,

“Alman basınında yer alan, Almanya’da yasal ikamet hakkı bulunmayan vatandaşlarımızın Türkiye’ye geri dönüşlerine ilişkin haberler doğru değildir. Vatandaşlarımızın toplu olarak sınırdışı edilmesine ilişkin hiçbir uygulamaya onay verilmemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Almanya Şansölyesi Scholz arasında 23 Eylül günü New York’ta yapılan görüşmede bu konu gündeme gelmemiştir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Türkiye'de kaç bin adet ruhsatsız silah var? Ruhsatsız silahlar nasıl temin ediliyor?
CHP'nin kedisi Şero hayatını kaybetti
Diyanet'in personel sayısı 4 bakanlığı, personel bütçesi 389 milyarı aştı
Emlakçılara fahiş fiyat nedeniyle ceza yağdı
Bodrum'da otellerde doluluk oranı yüzde 80’e ulaştı