Almanca bilmeyen aşçıyı Almanya’ya ataşe atadılar

Çalışma Bakanı Işıkhan’ın üniversiteden arkadaşı Hüseyin Arabasüren’in damadı Batuhan Gül, Çalışma Ataşesi olarak tayin edildi. Gül, Almanca bilmiyor.

Çalışma Bakanı Işıkhan’ın üniversiteden arkadaşı Hüseyin Arabasüren’in damadı Batuhan Gül, Çalışma Ataşesi olarak tayin edildi. Gül, Almanca bilmiyor ve aylık 7 bin 200 Euro maaş alacak.

Sözcü’nün haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın Hacettepe Üniversitesi’nden sınıf arkadaşı Hüseyin Arabasüren’in damadı Seyfettin Batuhan Gül, Almanya Düsseldorf’taki Türkiye Başkonsolosluğu’na ‘Çalışma Ataşesi’ olarak atandı. Memur olmayan, Almanca bilmeyen Damat Gül, 4 yıl boyunca bu görevde kalacak ve aylık 7 bin 200 Euro (Yaklaşık 270 bin lira) maaş alacak.

Damat Gül’ün ataması 6 Eylül 2024 tarihli kararname ile yapıldı. İzmir’de kayınpederi Arabasüren’in şirketinde ‘aşçı’ ve ‘büro elemanı’ olarak çalışan Gül, açıktan atama ile Çalışma Ataşesi oldu. Birinci derecenin birinci kademesi ile ataması yapılan Gül, en yüksek maaşı alacak. Almanya’da Türklerin en yoğun yaşadığı Düsseldorf bölgesinde çalışacak.

85 kişi bekliyor

Hüseyin Arabasüren’in kızı Pelin Arabasüren’le evli olan Batuhan Gül’ün ataması Bakanlık’ta büyük tepki gördü. Çünkü ilk kez Almanca bilmeyen bir kişi Çalışma Ataşesi olarak bu ülkeye gönderildi. Bakanlık’ta yetişmiş ve yurtdışında görev yapmış 85 uzman bulunuyor. Ama bu kişilerin ataması ‘tasarruf tedbirleri’ nedeniyle bekletiliyor.

Kayınpeder geçen yıl gitti

Bakanın arkadaşı Hüseyin Arabasüren, Sosyal Hizmetler Uzmanı. Kayınpeder, geçtiğimiz yıl 16 Eylül’de Düsseldorf’a giderek Türkiye’nin Başkonsolosluğunu ziyaret etti. Arabasüren, Almanya, İngiltere başta olmak üzere AB ülkelerinde 45 şubeden oluşan Özel Eğitim Merkezleri açmayı planlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sığınak yönetmeliği değişti! AVM, stadyum ve millet bahçelerine sığınak zorunluluğu
Gebze'deki ihmaller zinciri ortaya çıktı: Yıkım 'sürpriz' olmamış!
Kayahan'ın kızı Beste Açar: 'Atatürk ve Mevlana ile iletişim halindeyim'
Nejat İşler'den Nuri Bilge Ceylan'a tepki: 'Yönetmen misin, psikolog musun, papaz mısın?'
'Bahçeli uyardı, yurtdışına çıktı' denilmişti: Alaattin Çakıcı Bodrum'da mı?