Ali Yerlikaya'nın 'gereği yapıldı' dediği Aydoğan, Cumhurbaşkanlığında ağırlandı

Bakanlığın adına sahte kart bastırdığı için tutuklanan Ak Gençlik Ocakları Genel Başkanı Ferhat Aydoğan tahliyesinin ardından Oktay Saral tarafından Cumhurbaşkanlığında ağırlandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın geçen yıl “gereği yapıldı” açıklamasıyla tutuklandığını duyurduğu Ak Gençlik Ocakları Genel Başkanı Ferhat Aydoğan, tahliyesinin ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral tarafından Cumhurbaşkanlığında ağırlandı.

Teşekkür mesajı yayınladı

Aydoğan, paylaşımında, “Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Sn. Oktay Saral’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ziyaret ettik. Nazik kabulleri ve kıymetli sohbetleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Ferhat Aydoğan ile kendisini özel kalem müdürü olarak tanıtan Ergin Vançin’in, İçişleri Bakanlığı’nın adını ve logosunu kullanarak sahte kimlik kartları bastırdığı ortaya çıkmıştı. İçişleri Bakanlığı’na kayıtlı olarak faaliyet gösteren ve merkezi Mersin’de bulunan AK Gençlik Ocakları Derneği’nin Genel Başkan Yardımcılığını da yürüten Aydoğan, bu sahte kartlarla kendilerine koruma zırhı oluşturmaya çalıştıkları gerekçesiyle Adana’da gözaltına alınmış, ardından tutuklanmıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 12 Temmuz 2024’te yaptığı açıklamada, Aydoğan’ın tutuklandığını sosyal medya üzerinden “Gereği yapıldı” ifadesiyle duyurmuştu. Yerlikaya açıklamasında, “Devlet kurumlarının adını kullanarak dolandırıcılık yapan ve imtiyaz sağlamaya çalışanlara göz açtırmayacağız” demişti. Ancak Aydoğan ve Vançin, yaklaşık iki ay sonra Adana Suluca Cezaevi’nden tahliye edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Edirne’de polisten kaçan 14 yaşındaki sürücüye rekor ceza!
Ortadoğu’da savaş alarmı! "Pentagon 20 yılın en büyük askeri hazırlığında!"
Almanya'da 40 yıl çalıştı, tüm mal varlığına haciz konuldu
Çalışanının fotoğrafını paylaşan patrona hapis cezası
İstanbul'da havası en kirli noktalar belli oldu