Alay komutan vekili, bölük ve tabur komutanı hakkında da ihraç talebi

Mezuniyet töreninde kılıçlı yemin nedeniyle alay komutanı vekili, tabur komutanı ve bölük komutanı ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Mezuniyet töreninde, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan ve kılıçlı yemin eden teğmenlerin TSK'dan ihraçları isteniyor.

Kara Harp Okulu mezuniyet töreni sonrasında kılıçlı yemin nedeniyle alay komutanı vekili, tabur komutanı ve bölük komutanı da ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Başlatılan soruşturmada Teğmen Ebru Eroğlu, Teğmen İzzet Talip Akarsu, Teğmen Serhat Gündar ve Teğmen Deniz Demirtaş ve Teğmen Batuhan Gazi Kılıç'a "TSK'dan ayırma cezası verilmesi amacıyla'' Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkine ilişkin tebligat yapılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Türk Willy Wonka’sı Galataport’ta kime ne satıyor, İstinye Park’ta kime ne satıyor?
AKP döneminde İBB'de Cumhurbaşkanlığı aile fertlerine araç tahsis edilmiş
İmamoğlu'ndan imza kampanyasına çağrı: Parti değil ülkemizin yarınları için
Bakanlık açıkladı: Beşiktaş'ın çocuk sweatshirtleri yasaklandı
CHP'li eski Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt gözaltına alındı