Alaska'da kaybolan uçaktaki 10 kişinin de hayatını kaybettiği açıklandı

ABD'nin Alaska eyaletinde 10 kişiyi taşıyan Bering Air uçağı, dün kayboldu. Yetkililer, uçakta kurtulan olmadığını duyurdu.

 ABD’nin Alaska eyaletindeki Kamu Güvenliği Departmanı tarafından dün yapılan açıklamada, Unalakleet şehrinden Nome’ye giden Bering Air’a ait küçük yolcu uçağının radardan kaybolduğu ifade edildi.Uçuş kayıt verilerine göre dün yaklaşık bir saatlik mesafe için havalanan uçaktan son olarak yerel saatle 14.38’de, kalkıştan 38 dakika sonra deniz üstünde sinyal alındı. Bir pilot ve 9 yolcunun yer aldığı Cessna Caravan tipi uçağın bulunması için operasyon başlatıldı. ABD Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yapılan açıklamada, uçağın enkazına ulaşıldığı belirtilerek kurtulan olmadığı ifade edildi.

Açıklamada, "Uçağın Nome'un güneydoğusunda bulunmasının ardından kayıp uçağı arama çalışmalarını sonlandırıldı. Uçak içerisinde bulunan 3 kişinin öldüğü bildirildi. Geriye kalan 7 kişinin uçağın içinde olduğuna inanılıyor ancak uçağın durumu nedeniyle şu anda ulaşılamıyor. Bu trajik olaydan etkilenenlere içten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

CHP kurultayı: Özgür Özel yeniden genel başkan seçildi
CHP'de olağanüstü kurultay günü | Özgür Özel konuştu: Türkiye bir avuç cuntacıdan büyüktür
Ertuğrul Özkök: Urla Meydanı Park Kahvesi 1946: Son “Yarım Gavur” Kafilesinin Hikayesi
Murat Ongun: İş insanlarının iftira atmaları için zorlandığı iddiaları kulağımıza geliyor
CHP'li Murat Emir EPDK’ye zam tepkisi: 'Millet seni affetmeyecek'