AKP'li Rasim Arı'nın istifa ettiği iddia edilmişti.. Perde arkası ortaya çıktı! İYİ Partili isimden bomba iddia! Yolsuzluk soruşturmasında delillerin karatılması için baskı yapılmış...

Nevşehir Belediye Başkanı Arı’nın AKP’den istifa ettiği iddiaları hakkında konuşan İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, “Kendisi bana partisinden istifa ettiğini doğruladı" dedi.


AKP'li Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın dün AKP Genel Merkezi’ne istifa dilekçesini verdiği ve bağımsız belediye başkanı olarak devam edeceği iddia edildi. 

Gazete Duvar’a konuşan İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, Rasim Arı ile görüştüğünü ve kendisine istifa ettiğini doğruladığını söyledi.

'YOLSUZLUK SORUŞTURMASINDA DELİLLERİN KARARTILMASI İSTENDİ'

Ömer Ay, Rasim Arı’ya AKP tarafından, önceki dönem belediye çalışanlarına yönelik başlatılan rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında delillerin karatılması için baskı yapıldığını iddia etti.

“Biz zaten istifa gerekçesini biliyoruz" diyen Ay, "AK Parti yönetimi baştan beri Nevşehir Belediyesi’nin önceki yönetiminde bulunan kişilerin yolsuzluk soruşturmasında delillerin karartılmasını istiyordu. Rasim Arı da bu baskılara dayanamadı” ifadelerini kullandı.

'İYİ PARTİ'YE DAVET EDİYORUZ'

AKP Genel Merkezinden Rasim Arı’nın belediye başkanlığını da bırakması için baskı yapıldığını aktaran Ömer Ay, “Rasim Arı belediye başkanlığından değil, AK Parti'den istifa ederek yoluna bağımsız belediye başkanı olarak devam etmeyi seçti. Dün de Ankara’ya giderek partisinden istifa dilekçesini genel merkeze sundu. Başkanın bu kararı Nevşehir halkının takdirini topladı. Biz Rasim Arı’yı bu dik duruşundan dolayı takdir ediyoruz. Onu temiz ve dürüst siyasetin merkezi İYİ Parti’ye davet ediyoruz” dedi.

'A GRUBUNUN, B GRUBUNUN ADAMI DEĞİLİM'

Belediye Başkanı Rasim Arı ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmazken, iddiaların ardından sosyal medya hesabından, "Ben bu şehre, bu şehrin her bir ferdine kurban olurum” notuyla bir video paylaşmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

AKP'den istifa edip Saadet Partisi'ne geçeceği iddia edilmişti... Tartışmalı başkan sessizliğini bozdu! Rasim Arı'dan "istifa" açıklaması!

Güncel Haberleri

Murat Gülibrahimoğlu'nun avukatından mahkemeye dilekçe: 'Sahte belgeyi dosyadan çıkarın'
Çin'de iki eski savunma bakanına idam cezası
50 yıllık kaleleri bir gecede yıkıldı: Starmer ağır hezimete uğradı
POS ile ödemede yeni dönem: O uygulama tamamen kaldırıldı
YRP'li Doğan Aydal'dan kaya gazı uyarısı: 'Toprağı zehirleyecek, depremi tetikleyecek'