AKP'li belediyenin "lüks araç" gerekçesi şoke etti! Zorlu coğrafi koşulları sebep gösterdi...

Ankara'nın AKP'li Keçiören Belediyesi, bütçeden alınamayacak nitelikteki milyonluk lüks makam aracını, belediye şirketi Gıda Tüketim Malları Üretim Pazarlama Şirketi üzerinden aldı. Belediye lüks araç alınmasının gerekçesini “İlçedeki zorlu coğrafi koşullar nedeniyle bu aracın arazi şartlarında da kullanılabilecek olmasına” bağladı.

Ankara'nın AKP'li Keçiören Belediyesi, bütçeden alınamayacak nitelikteki milyonluk lüks makam aracını, belediye şirketi Gıda Tüketim Malları Üretim Pazarlama Şirketi üzerinden aldı.

Şirket 2019 model Audi A-6 aracını belediyeye hibe etti. 

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; Sayıştay şirket aracılığıyla yapılan lüks araç alımını mevzuata aykırı buldu.

Keçiören Belediyesi ise lüks araç alınmasının gerekçesini “İlçedeki zorlu coğrafi koşullar nedeniyle bu aracın arazi şartlarında da kullanılabilecek olmasına” bağladı.

Merkez ilçe Keçiören, Ankara'nın göbeğinde bulunuyor. Sayıştay denetçileri raporlarında, “Alınan aracın motor hacminin 1968 cc olduğu ve yüzde 100 yabancı menşeli olduğu dikkate alındığında; Belediyelerin hibe dâhil her ne suretle olursa olsun yabancı menşeli binek veya station-wagon cinsi taşıt edinilemeyeceği hükmüne aykırıdır” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: “Kuymak”, “Hamsi” ve “Salah”… Bu üç kelimeyi hangi “Milli ve Yerli” gazetemizde okudunuz?
Emekli promosyonlarında Ağustos 2026 rakamları belli oldu: İşte banka banka güncel ödeme listesi
İngiliz radyosundan akılalmaz hata: Kral Charles’ın öldüğünü duyurdular
'1,2 milyon liralık gençlik iksiri' iddialarına Ajda Pekkan'dan yanıt
İSKİ'den Beykoz'un bazı mahallelerinde 10 saatlik su kesintisi duyurusu