AKP'den "yeni ittifaklar" mesajı! "İYİ Parti ve Saadet geleneğinde devlet meşruiyeti sorgulanmaz"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, yeni ittifaklar iddiasını değerlendirerek "Türkiye'nin sorunlarının çözümünde bir takım çözüm ortaklıkları oluşturmak istenmesi son derece doğal," dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, ittifak söylentileri ve Erdoğan'ın Oğuzhan Asiltürk ziyaretine ilişkin, " Türkiye'nin sorunlarının çözümünde bir takım çözüm ortaklıkları oluşturmak istemesi son derece doğal" ifadelerini kullandı.

NTV canlı yayınında konuşan Ünal "Koalisyonlarla ittifaklar arasında bir fark var. Koalisyonlar seçimden sonra bir zorunluluk ortaya çıkar, ittifaklar seçim öncesi tercihlerdir. Cumhur İttifakı bir millet mutabakatıdır. İYİ Parti ve Saadet geleneğinde devlet meşruiyeti sorgulanmaz. Türkiye'nin sorunlarının çözümünde bir takım çözüm ortaklıkları oluşturmak istemesi son derece doğal. Cumhurbaşkanımızın daha önce kullandığı bir Türkiye İttifakı ifadesi vardı. Siyaset üstü meselelerde Türkiye'nin yanında duran herkesle AK Parti konuşur. Demokrasinin güzel tarafı şudur; Meşruiyet zemininde her şey konuşulur," dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Anadolu arabeskinin Evlad-ı Fatihan türkücüsü neden Makedonya’ya gömülmek istedi?
İnternet var, hizmet yok: Şikayetler rekor kırdı
Trafik sigortasında yeni dönem başladı: Ağustos ayı tavan fiyatları belli oldu
Aleyna Tilki ile takipçileri arasında 'şarkı' gerilimi: 'Asıl ben sizi istemiyorum'
Çocuklar Duymasın'ın Şükrü'sünün yeni işini görenler şaşırdı