AKP yöneticisinin nikâhı 291 milyon dolarlık Türkevi’nde kıyıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile Bakanı Mahinur Göktaş ve AKP’li yöneticilerin şahitlik yaptığı nikâh töreni, inşaatı tartışmalara yol açan ve 291 milyon dolara mal olan New York Türkevi’nde gerçekleştirildi.

AKP’nin Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Levent Ali Yıldız, hayatını Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda çalışan Bahar Batu ile birleştirdi. Nikâh töreni, 291 milyon dolar harcanarak inşa edilen New York’taki Türkevi’nde yapıldı.

Sözcü'deki habere göre, çiftin nikâh şahitliklerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aile Bakanı Mahinur Göktaş, AKP Dış ilişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan ve damadın kız kardeşi Asiye Yıldız yaptı.

Nikâhtan sonra Türkevi’nin önünde A Haber'e konuşan damat Yıldız, şunları söyledi:

“Daha önce uzun yıllar ABD’de yaşadım. Cumhurbaşkanımızın ziyaretlerini daha önce de takip ediyordum. Şu anda Ankara’daki görevim nedeniyle de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çerçevesinde buradayım. Cumhurbaşkanımız böyle önemli bir günde bize vakit ayırdı. Ailelerimizin sayısını artırmak için nüfus oranı 1.5’in altına doğru gidiyor. Bu nüfus yenilenmesi anlamında ciddi bir tehlike, Cumhurbaşkanımızın da üç ve üzeri noktasında talimatları ve tavsiyeleri var. İnşallah biz de Türkiye Cumhuriyeti’nin daha ileriye daha müreffeh bir geleceğe ve daha kalabalık bir nüfusa ulaşması için üzerimize düşeni yerine getireceğiz.”

Gelin Bahar Batu Yıldız da, “Gururluyuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın personeliyim. Bu yoğun temposunda vakit ayırdığı için teşekkür ederim” dedi.

New York’ta, Birleşmiş Milletler Binasının yakınında bulunan Türkevi, 1977 yılında dönemin Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil tarafından 3 milyon dolara satın alındı. Bina 11 katlıydı. Türkevi daha sonra yıkıldı, 2021’de 291 milyon dolar harcanarak bugünkü haline getirildi. İnşaatı iktidara yakınlığı ile bilinen iş insanı İbrahim Çeçen’in patronu olduğu IC İÇtaş İnşaat yaptı. Binanın yapımında rüşvet iddiaları da ortaya atıldı ve dönemin New York Belediye Başkanı hakkında dava açıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ermeni yurttaşların miras bilgileri tapu çalışanı aracılığıyla Adnan Oktar örgütüne sızdırılmış
T-Soft'un CEO'su gözaltında kötü muameleye maruz kaldığını söyledi
Can Medya'ya yeni yönetim atandı; Habertürk, Show TV ve Bloomberg HT'yi Sabah ve Yeni Şafak yazarları yönetecek
Avukat, sokak ortasında silahlı saldırıya uğradı!
MHP'den TikTok talebi: 'Erişim engeli ve kapatma'