AKP Milletvekili Ensarioğlu: Öcalan iki ayrı çağrı yapacak

AKP Diyarbakır Milletvekilli Galip Ensarioğlu, ikinci veya üçüncü görüşmede PKK lideri Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısı yapacağını, PKK ve YPG'ye dair iki farklı metin ve çağrı olacağını söyledi.

DEM Parti milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan’ın İmralı’da PKK lideri Abdullah Öcalan’la yaptığı görüşmelerin ardından siyasi partilere yaptıkları ziyaretler sona erdi.

Ensarioğlu: Öcalan iki ayrı çağrı yapacak

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, DEM Parti heyetinin İmralı Cezaevi'nde PKK lideri Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmelerin silah bırakma çağrısıyla sonuçlanacağını öne sürdü.

TV100 yayınına katılan Ensarioğlu, İmralı'da yapılacak 2 veya 3. görüşmeden sonra Öcalan'ın iki ayrı çağrı yapacağını söyledi.

AKP’li siyasetçiye göre Öcalan bir çağrıyı PKK'ya, diğerini YPG'ye yapacak.

Ensarioğlu, konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Ayrı ayrı çağrılar olacak. İmralı PKK'ya ayrı YPG'ye ayrı çağrı yapacak. (YGP'ye yapılacak olan çağrı) Farklı bir tonda olur çünkü örgütün kendini lağvetmesinden, silahtan vazgeçmesinden bahsediliyor. Ancak PYD'den de mevcut Suriye yeni yapılanması için de onlarla görüşerek nasıl bir pozisyon alacaklarına dair de farklı bir şey konuşulacak. Bunların nasıl karşılık bulacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz."

DEM Parti heyeti siyasi partileri ziyaret etti

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İzmir Körfezi yeniden kirletildi: Başkan Tugay’dan acil denetim çağrısı
Milli Piyango rüyası: Bugünkü fiyatlarla büyük ikramiyeyle neler alabilirsiniz?
Veriler ortaya koydu: Dünyada kişi başı en fazla ekmek tüketen ülke Türkiye
Moskova’da bombalı saldırı: Rus general hayatını kaybetti
Evinde bıçaklanarak öldürülmüştü: Komşusu cinayeti itiraf etti