AKOM'dan İstanbul uyarısı: Bu akşam etkisini göstermeye başlayacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), 30 Nisan Perşembe (bugün) tarihli raporuyla İstanbulluları bu akşam saatlerinden itibaren etkili olacak şiddetli hava değişimine karşı uyardı. Nisan ayına veda ederken, havalar yeniden soğumaya başlayacak.

AKOM'un yayınladığı "Dikkat" notuna göre; İstanbul akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havaların etkisi altına giriyor.

Sistemin 4-5 gün süre ile bölgede etkisini sürdürmesi beklenirken, halihazırda 16-19°C'ler aralığında seyreden bahar sıcaklıkları 4-6°C birden azalarak mevsim normallerinin altına gerileyecek.

KUVVETLİ SAĞANAK YAĞMURA DİKKAT

Sıcaklık düşüşüne kuvvetli sağanak yağışlar da eşlik edecek.

Bu gece 2-5 kg arası başlayacak olan yağmur, 1 Mayıs Cuma günü etkisini artırarak 5-15 kg arası sağanak şekline dönüşecek. Yağışlı ve soğuk sistemin önümüzdeki Salı gününe kadar şehri terk etmesi beklenmiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Banksy'nin yeni eseri mi? 25 metrelik heykel tartışma yarattı
Gülistan Doku'nun ailesi Erzurum'da ifade verecek
İBB davasında duruşma sırasında bir gözaltı daha: Gazeteci Erhan Tekten gözaltına alındı
Taksim bariyerlerle kapatıldı
İstanbul'da araç kafedeki müşterilerin arasına daldı: Yaralılar var