AKOM İstanbul için uyardı: Perşembe gününe dikkat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), 28 Nisan Salı (bugün) tarihli raporuyla İstanbulluları Mayıs ayına girerken yaşanacak sert hava değişimine karşı uyardı. Bahar güneşinin tadını çıkaran megakent, Perşembe gününden itibaren yerini soğuk ve ıslak bir sisteme bırakıyor.

AKOM'un yayınladığı "Dikkat" notuna göre; Çarşamba gününe kadar havada çoğunlukla güneşli bir gökyüzü hakim olacak ve sıcaklıklar 16-19°C'ler aralığında bahar değerlerinde seyredecek. Ancak Perşembe günü itibarıyla bölgede tekrardan soğuk ve yağışlı havalar etkili olmaya başlayacak.

Bu sistemle birlikte sıcaklıkların 3-5°C birden azalarak mevsim normallerinin altına gerileyeceği değerlendiriliyor.

1 MAYIS'TA ŞİDDETLİ YAĞMUR VAR

Perşembe akşamı 1-3 kg arası başlayacak olan yağmur, 1 Mayıs Cuma günü etkisini ciddi şekilde artıracak.

Cuma günü kenti 10-20 kg arası oldukça kuvvetli bir sağanak yağmurun esir alması ve sıcaklığın en fazla 12°C olması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Murat Boz, Gülistan Doku için şarkı yazdı
Domenico Tedesco ile yollar ayrılmıştı: Fenerbahçe'de teknik direktörlük için iki aday
Irak'ta hükümeti o kuracak... Başbakan adayı Ali ez-Zeydi kimdir? Masasında 3 kritik dosya var
İstanbul Boğazı'nda gemi arızası: Yalıya metreler kala durabildi!
Meteoroloji açıkladı: Bugün hava nasıl olacak?