AKOM 'Çarşamba' gününe dikkat çekti: İstanbul'da bu hafta hava nasıl olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), 16 Şubat Pazartesi (bugün) tarihli raporunda İstanbulluları sert sıcaklık dalgalanmalarına karşı uyardı. Şehir güne lodosun getirdiği 18 derecelik bahar havasıyla başlasa da şemsiyeler ve montlar henüz rafa kalkmıyor.

AKOM'un "Dikkat" notunda, güneyli yönlerden kuvvetli (20-50 km/s) esen rüzgarın taşıdığı ılık hava nedeniyle sıcaklıkların "Çarşamba hariç" 15-18°C aralığında, bahar değerlerinde seyredeceği belirtildi.

Ancak bu ılık havaya hafta boyunca aralıklı sağanak yağmur eşlik edecek.

ÇARŞAMBA TUFAN, HAFTA SONU AYAZ!

Haftanın en kritik kırılma noktaları ise Çarşamba ve hafta sonu yaşanacak:

Çarşamba (18 Şubat): Haftanın en yoğun yağışı (10-20 kg) bekleniyor. Sıcaklık aniden 9 dereceye kadar düşecek.

Hafta Sonu (21-22 Şubat): Bahar havası yerini tam anlamıyla kışa bırakacak. Cumartesi günü sıcaklık 8 dereceye, Pazar günü ise 6 dereceye kadar gerilerken, her iki gün de aralıklı sağanak yağmurlu geçecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Karate Federasyonu'nda rüşvet karşılığı milli sporcu belgesi mi verildi?
Ertuğrul Özkök: 16 yıl önce bu yazı yüzünden her taraftan dayak yemiştim
Alihan Kuriş operasyonunda karar: 35 tutuklama...
Ertuğrul Özkök: O akşam üç Michelin yıldızlı Paul Bocuse locasından Fenerbahçelilerin üzerine Bourgogne şarabını kimler döktü?
Kaçak alkol ve cinsel gücü artırıcı hap operasyonu: Depodan servet çıktı!