Akademisyen Girayalp Karakuş'tan, MHP'ye yakınlığıyla bilinen haber portalları hakkında suç duyurusu

Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Girayalp Karakuş, Bengütürk ve Kampüs Haber Portalları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Girayalp Karakuş Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) yakınlığı ile bilinen Bengütürk ve Kampüs adlı haber portalları hakkında kendisine yönelik hedef gösterme ve asılsız iddialardan dolayı Amasya Cumhuriyet Başsavcılığında suç duyurusunda bulundu.

Bengütürk ve Kampüs adlı haber portalı Dr. Girayalp Karakuş’un derste konu dışı komünizm düşüncesini anlattığını ve ülkücü bir öğrenciyi darp ettiğini iddia etmişti.

Yapılan araştırmalarda Dr. Girayalp Karakuş’un derste komünizm düşüncesini değil, dünyaca ünlü filozofları anlattığı için (Hume, Platon, Marx, Rousseau, Sokrates vs) soruşturma geçirdiğini ve yapılan soruşturmada böyle bir konu anlatmadığı için ceza almadığını ortaya çıkardı.

Ayrıca “Amasya Üniversitesi Ülkücüleri” adlı grubun palalı saldırısına uğrayan Karakuş’un üniversite yönetimi tarafından kendisine verilen kınama cezasının da iptal edildiği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

CHP'li Avşar'dan Dilovası'nda meydana gelen patlama nedeniyle Bakan Işıkhan'a istifa çağrısı
CHP'li Nilüfer Belediyesi'ne soruşturmada yeni gözaltılar!
Çalışma Bakanlığı'ndan Kocaeli'ndeki yangın açıklaması: 7 kişi açığa alındı
Ertuğrul Özkök: TK003 New York Seferinin “Business” sırrı geçen hafta İzmir’de çözüldü
Ekrem İmamoğlu: Dünya tersine dönse de Ordu’nun dereleri tersine aksa da başaracağız