Ahmet Ercan: İstanbul depremi, beklenen depremin uyarısı ya da alıştırması

Övgün Ahmet Ercan, "M6,2’lik deprem Trakya kolunda beklenen M7,0-M7,2’nin bir uyarısı ya da alıştırmasıdır, sarsıntısı da 22 kat büyük olacaktır" dedi.

Marmara Denizi'nde 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, çok sayıda çevre ilden de hissedildi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yazdığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:

"M6,2’lik deprem Trakya kolunda beklenen M7,0-M7,2’nin bir uyarısı ya da alıştırmasıdır. Büyük depremin odağı tam bu konumda 7 ile 13 km derinde olacak, sarsıntısı da 22 kat büyük olacaktır. Kuzey Anadolu Kırığı sağ atımla kırışacak, düşüntüsü 1,5 dolayında gerçekleşecektir.

Çalışmalarım büyük deprem için henüz erken olduğu, 2045 ile 2075 arası olması beklenmektedir. Eviniz sağlam yerde, dayanıklı ise dikme ile kirişlerde çatlak, kırık yoksa kullanabilirsiniz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Bedri Baykam’ın Picasso klasiğine post-modern yorumu Paris’te sergileniyor
İmamoğlu'na vekalet eden isimden İSKİ çıkışı
Yargıtay "Cumhurbaşkanının diploması yok" davasında karar verdi
İBB'den Kanal İstanbul'a yıkım kararı: İSKİ süre verdi gözaltılar peşinden geldi
İBB’ye ikinci dalga operasyona tepki yağdı! Gerçek neden: Kanal İstanbul