Afganistan’da kadınlar erkek doktora gidemeyecek

Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban yönetimi, kadınlara yönelik pek çok kısıtlama getirirken, yerel basında yer alan haberlerde ülkenin Belh vilayetinde kadın hastaların erkek doktora gitmesi yasaklandı.

Afganistan'da Ağustos 2021'de kontrolü ele geçiren Taliban’dan kadınlara yeni bir yasak geldi. Ülkenin bazı bölgelerinde kadın hastalara erkek doktorların bakmasını yasakladığı ifade edildi.

HaberTürk’de yer alan habere göre, Belh vilayetinde erkek doktorların kadın hasta kabul etmemeleri, kadın doktorlarının da erkek hasta kabul etmemeleri talimatı verildi.

Taliban'ın Belh Vilayeti İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "kadın ve erkek sağlık çalışanlarının çalışma odalarının ayrılması gerektiği" de belirtildi.

Açıklamada, erkek hastaların erkek doktorlara, kadın hastaların da kadın doktorlardan randevu alması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, erkeklerin kadın hastaların bulunduğu odalara girmesinin kesinlikle yasak olduğu dile getirildi.

Diğer yandan, pek çok kurumda kadınların çalışmasına kısıtlama getirilirken, kadın hastaların kadın doktor bulabilme imkanı da tartışma konusu oldu.

Taliban daha önce de kadınlara üniversitelere giriş ve tek başına seyahat yasağı getirmiş, kamunun büyük bir bölümünde kadınların çalışmalarını engellemişti.

Kadınların başkent Kabil'de eğlence parkı ve bahçelere gitmeleri de yasak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Bakanlık tarih verdi: Boş tarım arazileri kiraya verilecek!
Resmi Gazete’de yeni atama kararları: Jandarma Genel Komutanlığı'nda üst düzey değişiklik
Bolu'da feci kaza... Yolcu otobüsü kamyona çarptı: Ölü ve yaralılar var!
GSM operatörleri bir kez daha başarısız oldu: ‘Çöken sistem değil, AKP’nin kendisidir’
Tugay Torbalı'dan seslendi: Her türlü güçlüğü hep beraber aşacağız