Adalet Bakanı Gül'den AYM açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "AYM'nin saygınlığını başta o mahkemenin üyesi belirlemelidir" dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Gül, AYM Üyesinin, 'Işıklar yanıyor' paylaşımına tepki göstererek "Bu paylaşım bir yüksek mahkeme üyesine yakışmaz" dedi.

Gül'ün açıklamaları şöyle;

"Kurumların özgürlükleri, hak ve adaleti yerine getirmeleri ve kararlarıyla konuşmaları gerekir. Anayasa Mahkemesi ile ilgili AK Parti çok önemli adımlar attı. Bireysel başvuruyu AK Parti getirdi.

Bu konuda özgürlüklerin önünü açan önemli adımlar attı. Önemli bir iç hukuk yoludur Anayasa Mahkemesi. Kararları bağlayıcıdır. Bu kararları verirken demokrasinin ve hukukun gereği şeklinde davranışlar sergilemek lazım. Bu saygınlığa halel getiren davranışlardan uzak durmalı."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Gayrimenkul satışında kurallar değişti: Miras kalan konutlarda yeni dönem başladı
'Vize randevusu' dolandırıcılığında yeni gelişme: 42 kişi adliyeye sevk edildi
Gözaltına alınan Alihan Kuriş kimdir?
AK Partili belediyenin 14 milyonluk ihalesini eski AK Partili başkan aldı
Süleymancılara operasyonun detayları: 32 şirket tespit edildi inceleme sürüyor