Adalet Bakan Yardımcısı görevine o isim getirildi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner'i görevden aldı. Öner'in yerine Hasan Yılmaz'ı atadı. Yılmaz Osman Kavala hakkında “Anayasal düzeni değiştirmek” ve “casusluk” suçlamalarıyla iddianameyi hazırlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekiliydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner görevden alınarak boşalan koltuğa Hasan Yılmaz atandı. Kararda “3 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 2, 3 ve 4 maddeleri gereğince Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Cengiz Öner görevden alınırken, Adalet Bakan Yardımcılığına Hasan Yılmaz atandı” ifadesine yer verildi.

Osman Kavala’nın iddianamesini hazırlayan savcı, bakan yardımcılığına atandı

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanan Yılmaz, Gezi davasından beraat eden iş insanı Osman Kavala hakkında “Anayasal düzeni değiştirmek” ve “casusluk” suçlamalarıyla ikinci iddianameyi hazırlamıştı. Yılmaz aynı zamanda Hakimler Savcılar Kurulu’nda hakim ve savcıların soruşturma ve atamalarına bakan Birinci Daire’de görev yapacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Yasa dışı bahis iddiası... Acun Ilıcalı adliyede!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon: Gözaltı sayısı yükseldi
Seferihisar Mersin Alanı Mahallesi'ne itfaiyeden koruma kalkanı
AİHM'e yapılan ihlal başvuruları 60 bini aştı: Türkiye zirvede
Gözaltındaki Tunç Soyer'den mesaj: Sevgili dostlar sizlerin başını öne eğdirecek hiçbir şey yapmadık