Adalet Bakan Yardımcısı görevine o isim getirildi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner'i görevden aldı. Öner'in yerine Hasan Yılmaz'ı atadı. Yılmaz Osman Kavala hakkında “Anayasal düzeni değiştirmek” ve “casusluk” suçlamalarıyla iddianameyi hazırlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekiliydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner görevden alınarak boşalan koltuğa Hasan Yılmaz atandı. Kararda “3 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 2, 3 ve 4 maddeleri gereğince Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Cengiz Öner görevden alınırken, Adalet Bakan Yardımcılığına Hasan Yılmaz atandı” ifadesine yer verildi.

Osman Kavala’nın iddianamesini hazırlayan savcı, bakan yardımcılığına atandı

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanan Yılmaz, Gezi davasından beraat eden iş insanı Osman Kavala hakkında “Anayasal düzeni değiştirmek” ve “casusluk” suçlamalarıyla ikinci iddianameyi hazırlamıştı. Yılmaz aynı zamanda Hakimler Savcılar Kurulu’nda hakim ve savcıların soruşturma ve atamalarına bakan Birinci Daire’de görev yapacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Dolgu yaptırmak istedi, hayatı karardı: Madeni yağ çıktı
Bill Gates'in kızının iş teklifi tartışma yarattı
'Sen sağ bek, ben sol bek' diyerek alay etmişlerdi: Plaza çalışanlarının 'polis' videosuna soruşturma
İran ile ABD arasında ateşkes ilan edildi: Dışişleri Bakanlığı'ndan ilk açıklama
İsrail muhalefetinden Netanyahu’ya sert suçlamalar: “Benzeri görülmemiş bir siyasi felaket...”