Açıklamalar peş peşe geldi... Batılı ülkelerden Kabil Havaalanında "IŞİD saldırısı" uyarısı!

İngiltere, vatandaşlarına "yüksek terör saldırısı tehdidi" nedeniyle Kabil Havalimanı'na seyahat etmemeleri uyarısında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri, IŞİD tarafından düzenlenebilecek terör saldırısı tehdidi nedeniyle kendi vatandaşlarını ve halkı, Kabil Havaalanı'ndan uzak durmaya çağırdı.

ABD'nin Kabil Büyükelçiliği tarafından yayınlanan uyarıda, vatandaşlara havaalanına seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye edildi.

Halihazırda havaalanı kapısında bulunanların da derhal buradan ayrılmaları gerektiği belirtildi. Uyarıya, "güvenlik tehdidi" gerekçe gösterildi.

IŞİD-Horosan örgütü tarafından düzenlenebileceği belirtilen terör saldırısı ihtimaliyle ilgili Başkan Joe Biden'a bilgi verildiği belirtildi.

Benzer uyarı İngiltere'den de geldi. İngiltere, vatandaşlarına "yüksek terör saldırısı tehdidi" nedeniyle Kabil Havalimanı'na seyahat etmemeleri uyarısında bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkedeki durumun "değişken olmayı sürdürdüğü" belirtildi.

Euronews'de yer alan habere göre; açıklamada, "Devam etmekte olan ve yüksek terör saldırısı tehdidi var. Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na gitmeyin. Havaalanı bölgesindeyseniz güvenli bir yere gidin ve yeni tavsiyeleri bekleyin." denildi.

Bir başka çağrı da Avustralya tarafından yapıldı. "Çok yüksek terör saldırısı tehdidi" uyarısında bulunan Avustralya, vatandaşlarını ve Avustralya vizesi sahiplerini bölgeyi terk etmeye çağırdı.

Batılı ülkeler, askeri birliklerin çekileceği son tarih olan 31 Ağustos'a kadar olabildiğince çok Afgan'ı ülkeden tahliye etmek için zamana karşı yarışıyor.

Ancak Afganların tahliyesi, trajik ve kaotik görüntülere sahne oluyor.

Batılı ülkelerle çalışan binlerce Afgan, havaalanına normal kapıdan alınmak yerine, güvenlik duvarından atlamaya ve temiz olmayan derenin içinden geçmeye mecbur bırakılıyor.

Havaalanının önündeki birikme nedeniyle kapıya yaklaşmak imkansız hale geliyor.

Bu arada Kabil Havaalanı'nda görevli bir sivil yetkili, tüm terör tehditlerine rağmen Afganların, havaalanı çevresinden ayrılmayı reddettiğini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Son anket: Antalya’daki “5 kelime” ve Silivri davaları son 1 ayda halkı nasıl etkiledi
İBB Davasında mahkemeden itirafçı Adem Soytekin dahil 15 kişi için tahliye kararı!
Banksy'nin yeni eseri mi? 25 metrelik heykel tartışma yarattı
Gülistan Doku'nun ailesi Erzurum'da ifade verecek
İBB davasında duruşma sırasında bir gözaltı daha: Gazeteci Erhan Tekten gözaltına alındı