Abdulkadir Selvi: Öcalan çağrıyı Pervin Buldan'ın okumasını istedi

Abdulkadir Selvi, devam eden yeni sürece ilişkin DEM Parti'li Pervin Buldan'ın sözlerini işaret ederek "Süreci çok güzel anlattı" dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, DEM Parti İmralı heyetinde yer alan eski eş genel başkan Pervin Buldan'ın sürece ilişkin konuşmasını işaret ederek "Çok güzel anlattı" dedi.

Selvi, bugünkü köşe yazısında Pervin Buldan'ın İmralı heyetinin değişmeyen tek ismi olduğunu ve süreçte aktif rol oynadığını kaydetti.

Selvi, 2013'te Diyarbakır Newroz kutlamalarında Öcalan'ın mektubunu Pervin Buldan'ın okuduğunu hatırlattı.

Öcalan'ın silahların bırakılması metninin Kürtçe olarak Pervin Buldan'ın okumasını istediğini aktaran Selvi, "Pervin Buldan daha önce mektubu okuduğu zaman Kürtçesinin yeterli olmadığı yönünde eleştiriler aldığını hatırlatınca Türkçe okumasını istemiş. Bunun üzerine Kürtçe olarak Ahmet Türk okumuştu" dedi.

'Ancak bu kadar güzel anlatılırdı'

Buldan'ın Van 8 Mart kutlamalarında yaptığı “Bu çağrıya sımsıkı sarılacağız. Her birimiz canlarımızı kaybettik, sevdiklerimizi kaybettik ve evlatlarımızı kaybettik. Şimdi bu süreçte diyoruz ki artık toprağın altına evlatlarımız girmesin, artık toprağın altına çocuklarımız, sevdiklerimiz girmesin” konuşmasını alıntılayan Selvi, "‘Yeni sürecin amacı ne?’ diye soran olursa ‘Pervin Buldan’ın bu tarifi her şeyi izah etmeye yeter’ derim. Bir kadın, bir anne olarak ancak bu kadar güzel anlatılırdı" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Meteoroloji açıkladı: Bugün ve yarın hava nasıl olacak?
Gözaltına alınmıştı: MKE eski Başkanı İsmet Sayhan adliyeye sevk edildi
Tutuklu Ayşe Barım'dan mektup: 'Cezaevinde hayatımı kaybedersem sorumluluğu kimde?'
Şarkıcı Simge Sağın’dan sarsıcı açıklama: 'Çocukken istismara uğradım'
İmamoğlu ve çalışma arkadaşları 159 gündür soruşturmanın tamamlanmasını bekliyor: İddianameler ayrılıyor