Abdulkadir Selvi: DEM Parti Öcalan partisi olacak

Abdulkadir Selvi, DEM Parti heyetinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmeyi yazdı. Selvi, "Sürecin başarılı olması halinde DEM Parti Öcalan partisi olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün DEM Parti'nin İmralı Heyetinden Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan'ı kabul etti.

Abdulkadir Selvi, görüşmeye dair yazdı. Selvi, Hürriyet'teki köşesinde görüşmenin yeni sürecin en güçlü adımlarından biri olduğunu savundu.

Sürecin bir olgunluğa ulaştığı için Erdoğan'ın DEM Parti heyetini kabul ettiğini kaydeden Selvi, görüşmeni Erdoğan'ın sürece verdiği önemi gösterdiğini belitti.

Selvi, "Erdoğan’ın silah bırakma ve PKK’nın kendini fesh etmesi yönündeki kararın bir an önce alınması gerektiğini söylediği öğrenildi" diye yazdı.

Selvi, "Bu sürecin başarıyla sonuçlanmasının sadece terörle mücadeleye etkisi olmayacak. Önemli siyasi sonuçları olacak. Üzerindeki Kandil baskısı kalkmış olan DEM Parti daha bağımsız karar alabilecek. DEM Parti, Öcalan partisi olacak" diye kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

30 Ağustos’taki tören öncesi Ankara’da olağanüstü hal!
Hasan Can Kaya'nın Konuşanlar programının yeni adresi belli oldu
AKP'li vekil rektörlüğünü yaptığı üniversitenin öğrencisi oldu
İSKİ açıkladı: İstanbul'da barajların doluluk oranında son durum
İzmir'de restoranda çıkan kavga cinayetle bitti: İşletme sahibi müşteriyi vurdu!