ABD'nin Suriye’den çekileceği iddiası Kürtlerin gündeminde: Türkiye bize en büyük tehdit

Kuzeydoğu Suriye Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkanı İlham Ahmed, ABD güçlerinin bölgeden çekilme ihtimalini değerlendirdi.

ABD’nin Kuzeydoğu Suriye’den çekileceği iddiaları ve Şam yönetimi ile yapılan anlaşmalar Süleymaniye'de Amerikan Üniversitesi tarafından düzenlenen Süleymaniye Formu’nda tartışıldı.

T24'ten Namık Durukan'ın haberine göre; Süleymaniye Amerikan Üniversitesi’nde düzenlenen “Suriye’nin Kuzeydoğusu ve Bölge Üzerindeki Etkileri” başlıklı panele ABD’nin eski Hırvatistan Büyükelçisi ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Peter Galbraith, eski Irak Dışişleri Bakanı ve KDP Politbüro Üyesi Hoşyar Zebari, Kuzeydoğu Suriye Yönetimi Dış İlişkiler Sorumlusu İlham Ahmed ve Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, konuşmacı olarak katıldı.

"Yeni ittifaklar ve anlaşmalar olabilir"

İlham Ahmed, “ABD askerlerinin iki ay içinde Kuzeydoğu Suriye’den çekileceği iddialarına karşılık bölge yönetiminin B planı nedir?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bazen bu tür bilgiler yayılıyor ve Amerika'nın çekileceği söyleniyor. Yıllardır Koalisyon çerçevesinde IŞİD’e karşı savaşıyoruz. Şu anda varlar ama sayıları az, sembolik olarak oradalar. Öz savunma ve siyaset konularında her zaman kendi gücümüze güvendik ve bundan sonra da seçeneğimiz bu olacak. Ancak şunu da söyleyeyim ki koalisyonlar kurmak bizim için önemlidir.

Yeni ittifaklar ve anlaşmalar olabilir. Türkiye dahil komşu ülkelerle anlaşmazlıkları ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Türkiye her zaman bizim için en büyük tehdit olmuştur. Belirtmeliyim ki, doğrudan olmasa da diyaloğumuz var, bazen doğrudan diyalog da oluyor. Sorunların çözülmesi önemlidir ve karşılıklı anlayış bizim için önemli bir seçenektir. Suriye'nin yeni iktidarıyla bir sonuca ulaşmak da bizim için bir seçenektir ve bu da gerçekleşebilir. Elbette başka seçenekler de olabilir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

AKP döneminde İBB'de Cumhurbaşkanlığı aile fertlerine araç tahsis edilmiş
İmamoğlu'ndan imza kampanyasına çağrı: Parti değil ülkemizin yarınları için
Bakanlık açıkladı: Beşiktaş'ın çocuk sweatshirtleri yasaklandı
CHP'li eski Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt gözaltına alındı
Hafta sonu havası: Sağanak yağış var