ABD seçimleriyle ilgili flaş açıklama! En yetkili isim konuştu: Kanıt yok!

ABD’de İç Güvenlik Bakanlığı'nın en üst düzey siber güvenlik yetkilisi, ABD hükümetin elinde herhangi bir yabancı gücün oy sayımına müdahale ettiğine dair bir kanıt olmadığını söyledi.

Christopher Krebs yaptığı açıklamada, “Herhangi bir yabancı düşmanın Amerikalıların oy vermesini veya oy pusulalarını değiştirmesini engellediğine dair hiçbir kanıt bulunmadığını" söyledi.

ABD istihbarat teşkilatları, 2016'da Rusya'nın Donald Trump lehine ABD seçimlerinin sonucunu değiştirme çalışmalarının arkasında olduğu sonucuna varmıştı.

Krebs, "Yabancı aktörlerin devam eden oy sayımını ve sonuçların nihai bildirimini hedefleme veya bozma girişimlerine karşı tetikte kalacağız" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump Demokratları seçimlerde usulsüzlük yapmakla suçlayarak birçok eyalette yasal işlem başlatmıştı, ancak iddialarını destekleyecek bir kanıt henüz sunmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Gözaltına alınan Alihan Kuriş kimdir?
AK Partili belediyenin 14 milyonluk ihalesini eski AK Partili başkan aldı
Süleymancılara operasyonun detayları: 32 şirket tespit edildi inceleme sürüyor
İran’dan Trump’a Hürmüz yanıtı: 'Şartlarımız kabul edilene kadar açılmayacak'
Popstar Mehtap’tan yıllar sonra gelen duygusal itiraf: 'Ölürüm kalırım diye açıklamadım'