ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye'ye geliyor

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail-Hamas savaşından sonra ilk kez Türkiye'ye geliyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Türkiye’ye geliyor. Bu Blinken'ın İsrail-Hamas savaşından bu yana Türkiye'ye yaptığı ilk, 2021'de göreve gelmesinden bu yana da ülkeye gerçekleştirdiği ikinci ziyaret olacak.

5 Kasım'da Ankara'da olacak

T24'ün aktardığına göre diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Blinken 5 Kasım 2023 günü Ankara’da olacak. 7 Ekim'de İsrail ile Hamas arasında savaşın başlamasının ardından Blinken ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sık sık telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Fakat Blinken, Ekim ortasında gerçekleştirdiği 7 ülkeli Orta Doğu ziyaretinde bölgedeki tek NATO müttefiki Türkiye'ye uğramadı.

Blinken, 19-20 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen 6 Şubat depremleri nedeniyle deprem bölgesine ve Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştirmişti. Bu Blinken'ın Dışişleri Bakanı olarak ilk ve son Türkiye ziyareti oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Kamikaze “Kılıç OSA’dan” iki gün önce “Kum havuzundan” kaçan 2 firari nereye sızdı?
Münih projesi Alman basınında geniş yer buldu: Taşyapı bu kez Almanya'da gündem oldu
Süper Lig Canlı Skor ile Türkiye’nin Futbol Heyecanına Ortak Olun
'12. Yargı Paketi' Resmi Gazete'de yayımlandı
Başkentte 'flört çetesi' çökertildi: Otel odasında şantaj tuzağı!