8 hoparlörlü... Isıtmalı... deri direksiyonlu... AKP'li başkan "345 bin liralık makam aracına" kurban kesti!

Aksaray Topakkaya Belediye Başkanı Adem Baylan, “İtfaiye öncü aracı” adıyla lüks makam aracı aldıÜstüne bir de aracın vergisini ödemedi. 345 bin TL’ye mal olan lüks makam araç için kurban kesti.

AKP'li Aksaray Topakkaya Belediye Başkanı Adem Baylan, “İtfaiye öncü aracı” adıyla lüks makam aracı aldı. Belediyenin aldığı araç vergisiz 345 bin TL'ye mal edildi. Wolkswagen Tıguan 2.0 TDİ marka aracın piyasa değeri vergiler dahil 1 milyon 60 bin lira. AKP'li Başkan Baylan makam aracını teslim alırken, “Kalpler ancak Allah C.C.'yi anmakla huzur ve saadete erebilir.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; Belediyemize aldığımız araçlar için Allah'ım kestiğimiz adaklarımızı kabul eylesin” diyerek kurban kesti. Başkan araca ayrıca vergi de ödemedi.

YALNIZCA ADINI VERMEDİLER

Araca AK plaka takılması da dikkat çekti. İhale öncesi Elektronik Kamu Alımları Platformu'nda (EKAP) üzerinden yayınlanan şartnamede araç ince ayrıntılarına kadar tarif edildi. Aracın yalnızca markasının yazılmadığı teknik şartnamede, aracın “4 silindir 16 V dizel TDI CR Motor, 2.0/1968 motor hacmi, 7 ileri DSG vites, 4509 mm uzunluk, 1635-1675 mm yükseklik, 142 mm yerden yükseklik, 2679 mm aks mesafesi, 63 litre kapasiteli yakıt tankı, 11.5 m dönme çapı, 615 litre bagaj kapasitesi, 1715 kg ağırlıkta'' olması istendi.

8 hoparlörlü ısıtmalı deri direksiyonlu

Otomobilin donanım özellikleri ise çok lüks. Araçta şu özellikler var. “Özel koltuk döşemesi, R-Line halı ve paspaslar, ısıtmalı deri direksiyon ve vites topuzu, ışıklı makyaj aynası, 30 renkli ambiyans aydınlatması, marşpiyel kaplama, Titanim Silver, Dark Grid veya R-Line iç dekor, yüksek ayarlı Top Comfort ön koltuklar, 8 hoparlör, önde çift USB girişi, karartılmış arka ve yan cam, Bluetoothlu mobil telefon.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Son anket: Antalya’daki “5 kelime” ve Silivri davaları son 1 ayda halkı nasıl etkiledi
İBB Davasında mahkemeden itirafçı Adem Soytekin dahil 15 kişi için tahliye kararı!
Banksy'nin yeni eseri mi? 25 metrelik heykel tartışma yarattı
Gülistan Doku'nun ailesi Erzurum'da ifade verecek
İBB davasında duruşma sırasında bir gözaltı daha: Gazeteci Erhan Tekten gözaltına alındı