6 üniversiteye rektör atamıştı... Erdoğan’ın atadığı rektörler yine tanıdık!

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan Melih Bulu’ya ilişkin akademisyen ve öğrencilerin itirazları sürerken bugün 6 rektör ataması daha yapılmıştı. Erdoğan'ın atadığı rektörler yine tanıdık çıktı. İşte detaylar...

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan Melih Bulu’ya ilişkin akademisyen ve öğrencilerin itirazları sürerken bugün 6 rektör ataması daha yapıldı.

BirGün'de yer alan habere göre; atanan rektörlerden ikisi daha önce AKP’den milletvekili aday adayı olmuştu. Bir kişi ise iktidara yakınlığıyla bilinen ve yabancı medya kuruluşlarında çalışan gazetecileri fişleyen SETA’da eğitim ve sosyal politikalar direktörü olarak görev yapıyor.

İkisi aday adayı

Erdoğan İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Bedriye Tunçsiper’i, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğü’ne ise Harun Çiftçi’yi atadı.

2011’de gerçekleşen seçimlerde Balıkesir milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulunan Tunçsiper aday gösterilmemişti.

Çiftçi ise 2018 yılında gerçekleşen son genel seçimlerde aday adayı olmuştu. Çiftçi de Tunçsiper gibi aday gösterilmemişti.

SETA Direktörü de rektör oldu

Erdoğan İbn Haldun Üniversitesi’ne ise gazetecileri fişleyerek ünlenen SETA’da eğitim ve sosyal politikalar direktörü olarak görev yapan Atilla Arkan’ı atadı. Arkan aynı zamanda Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İslam Felsefesi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Erdoğan aynı zamanda ramazan aylarında sahur ve iftar programlarında aldığı yüksek ücretlerle gündem olan Nihat Hatipoğlu’nu da tekrar YÖK üyesi olarak atadı.

Atanan diğer rektörler ise şöyle:

Orhan Uzun- Bartın Üniversitesi

Mutlu Türkmen-Bayburt Üniversitesi

Mehmet Hakkı Alma-Iğdır Üniversitesi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: 7-24 Nisan: Solucan deliğinin ve dijital Mad Max kıyametinin kapısını açan 17 gün
Osman Kavala'ya 2025 Özgürlük Ödülü: 'Umutlarımı yeşerten bazı gelişmeler var'
AFAD'dan olumsuz hava koşullarına ilişkin açıklama: 2 ölü, 33 yaralı
Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde yeni gelişme: İzzet Yıldızhan tahliye edildi!
Üsküdar'da Noel Babalı provokasyon: Belediye suç duyurusunda bulunmuştu, karar çıktı