6 Şubat depremlerinin üçüncü yılı… Anmalar esnasında o slogana uyarı geldi

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde kaymakamlık tarafında düzenlenen anma yürüyüşünde “Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok” sloganına atan bir grup polis tarafından uyarılarak, slogan atmamaları istenildi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023'te saat 04.17'de meydana gelen 7,7 ve yaklaşık 9 saat sonra 13.24'te Elbistan ilçesinde ise meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremlerin üçüncü yıl dönümünde Türkiye’nin birçok bölgesinde anma etkinlikleri sürüyor.

Depremin merkez üssü Pazarcık ilçesinde kaymakamlık tarafından anma programı düzenledi. Kaymakamlık binası bahçesinde yapılan anma programı depremde yaşamını yitirenler için dua okunup, saygı duruşunda bulunuldu.

O SLOGANA UYARI GELDİ

CHP milletvekilleri Ali Öztunç, Mehmet Tahtasız, Deniz Yavuz Yılmaz’ın da katıldığı anma programı ilçe merkezinden saat kulesine yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşteki bir grubun, “Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok" sloganları atması üzerine polis yetkilisi grubun yanına gelerek slogan atmamaları uyarısında bulundu.

Yürüyüşe katılan depremzede bir kadın ise fenalık geçirdi. Yürüyüş, saat kulesine karanfil bırakılmasının ardından son buldu.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Gülistan Doku soruşturmasında 18 kişi gözaltına alındı
Ahbap soruşturmasında 4'üncü dalga operasyon: 13 şüpheli gözaltına alındı
16 saatlik mücadeleyle tarih yazdı
Mezarlıkta silahlı saldırı: AKP'li yönetici, oğlu ve yeğeniyle birlikte öldürüldü
Akbelen'de acele kamulaştırmaya yargı freni: 679 parsel alanı kapsayan davaların tamamını durdurdu