35 bin yıllık kedi yavrusu mumyası bulundu

Bilim insanları, Sibirya'da 35 bin yıl önce yaşadığı tahmin edilen bir kılıç dişli kedi yavrusunun neredeyse ‘kusursuz şekilde korunmuş’ mumyasını keşfetti.

Sibirya’da kılıç dişli bir kedi türü olan ‘Homotherium latidens’a ait yavru mumyası keşfedildi. Araştırmacılar yaklaşık 35 bin yıl öncesine ait olduğu belirlenen yavrunun, kusursuz şekilde korunmuş deri, kürk ve diş yapısıyla dikkat çektiğini ifade etti.

Bilim insanları, mumyanın şimdiye kadar Asya’da keşfedilmiş ilk ‘kılıç dişli kedi mumyası’ olduğunu ve türün Pleistosen dönemde Avrasya'nın geniş bölgelerine yayıldığını kanıtladığını belirtti.

Yapılacak DNA analizleri ile yavrunun biyolojisi ve yaşam tarzı hakkında daha fazla bilgi elde edilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Bütün Dünyada Demokrat İnsanları Sevindiren Müslüman Başkan, Orhan Pamuk’un Komşusu
İmamoğlu: Bir avuç zalim kaybedecek, 86 milyon kazanacak
Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi
Ordu’da taş ocağında göçük: 2 kişi enkaz altında
İmamoğlu'nun babası ve oğlu ifade verdi: 'Bu paraların kaynağı aile birikimleridir'