2 aydır 1 kuruş bile basılmadı. Darphane verileri belli oldu

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, halk arasında bozuk para olarak bilinen madeni ufaklık para basımını son iki aydır yapmıyor.

Darphane yılın son aylarında madeni ufaklık para basımını durdurdu. Piyasadaki yeterli emisyon oranları nedeniyle Darphane'nin basım ve piyasa sürüm işlemini durdurduğu düşünülüyor.

Eylül ayında 54 milyon 210 bin liralık madeni ufaklık para basan ve piyasaya süren Darphane, Ekim ve Kasım aylarında basım faaliyetinde bulunmadı.

2025'TE 509 MİLYON 219 BİN LİRALIK BASIM GERÇEKLEŞTİ

2025 yılına ait verilerde toplamda 509 milyon 219 bin liralık madeni ufaklık para birimi basıldığı açıklandı. Yeni Türk Lirası YTL'nin kaldırılması ve TL olarak devam ettirilmesi nedeniyle 2009 yılından bu yana basılan ve tedavülde olan 13 milyar 588 milyon 944 bin 976 liralık madeni ufaklık para piyasada dolaşım halinde bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Yapay zeka kendi etkisini anlattı: Hangi meslekler riskte, hangileri güvende?
Epstein belgelerinde adı geçen Bill Gates konuşmasını iptal etti
Hibrit otomobillerle ilgili şaşırtan analiz
Suriye'de genel af ilan edildi
Gözaltına alınmıştı... İsmail Hacıoğlu'nun TRT'deki dizisi 'Cennetin Çocukları' setine ara verildi