11 madencinin mezarı olmuş, ocaklara ateş düşürmüştü: Maden şirketinden tazminat talebi

Elbistan'da Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin kömür ihtiyacının karşılandığı ve 11 madenciye mezar olmasının ardından kapatılan maden için, şirket tazminat talep etti.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin kömür ihtiyacının karşılandığı ve 11 madenciye mezar olmasının ardından Çöllolar’da zarara uğradığını iddia eden Park Teknik A.Ş., EÜAŞ’tan 387 milyon 500 bin TL’lik tazminat talep etti.

Elbistan'ın Sesi'nin aktardığına göre, Meclis Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu, Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin (EÜAŞ) hesaplarını denetlemek için toplandı.

Toplantıda, "Çöllolar" sahasının işletmecisi olan Park Teknik A.Ş.’nin, EÜAŞ aleyhine açtığı tazminat davası gündeme geldi. 

387 milyon lira istediler

Sayıştay’ın hazırladığı EÜAŞ denetim raporunda Çöllolar’la ilgili tazminat ve EÜAŞ’ın uğradığı zarara ilişkin geniş kapsamlı bilgiler yer aldı.

Park Teknik, devletten 387 milyon TL tazminat istedi. Komisyonda söz alan Sayıştay temsilcisi, yüklenici firmanın işe tekrar başlamak için ek ödemeler talep ederek EÜAŞ’ı dava ettiğini hatırlattı.

Sayıştay temsilcisi, Park Teknik A.Ş.’nin açtığı tazminat davasıyla ilgili şöyle denildi: "Afşin-Elbistan B Santralinde süregelen kömür miktar eksiklikleri ve kalite bozulmasına bağlı olarak oluşan enerji üretim kayıpları ile ilave işletmecilik masraflarının önlenebilmesi için, tüm seçenekler değerlendirilerek sahadan bir an önce kömür üretimine geçilmesini sağlayacak tedbirlerin alınması, Çöllolar sahasında heyelanların olduğu 2011 yılından itibaren geçen süreçte yüklenici firmanın, üretimin durmasında kusurun tamamen EÜAŞ'ta olduğu iddiasıyla; oluşan heyelanlar, sözleşme dışı yapılan işler ve sözleşmeye dayalı alım garantisinden kaynaklanan kayıplar ile ilgili fazlaya ilişkin hakları saklı kalmak kaydıyla toplam 387,5 milyon TL tazminat talebiyle dava açtığı ve bu sürecin devam ettiği, zaman aşımı gibi nedenlerle hak kaybının olabileceği hususları da dikkate alınarak yüklenicinin sözleşmeden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle heyelanların oluştuğu tarihten itibaren EÜAŞ'ın uğradığı tüm zarar, kayıp ve ilave harcamalarının tespitinin yapılarak yüklenici firmadan tahsiline ilişkin gerekli işlemlerin yapılması önerilir"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İstanbul Havalimanı'nda milyon liralık uyuşturucu operasyonu: 2 yolcu tutuklandı
Şarkıcı ve piyanist Karsu, Hollanda Kurtuluş Günü'nün 'Özgürlük Elçisi' seçildi
Huzurevlerine kabul yaşı 60'tan 70'e yükseltildi
Mersin'de 89 sosyal medya hesabına erişim engeli kararı
AKOM İstanbul için beklenen haberi verdi: Bu hafta hava nasıl olacak?