1 Mayıs'ta tutukluları için Çağlayan Adliyesi'nde eylem yapıldı

1 Mayıs'ta tutuklanan 25 kişinin duruşması için Çağlayan Adliyesi önünde toplanan bir grup arkadaşlarının serbest bırakılması için eylem yaptı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, polise saldırdıkları gerekçesiyle 72 gündür tutukluluğu devam eden 25 kişinin duruşması bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülecek. İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma öncesi toplanan İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi güçleri, basın açıklaması yaparak slogan attı.

DHA'nın geçtiği habere göre, duruşmayı izlemek için gelen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de açıklamalarda bulundu. Çelik, "Türkiye'de Anayasa Mahkemesi kararına rağmen işçilerin 1 Mayıs Emek ve Mücadele Günü'nde 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamaları engellenmiştir. Arkadaşlarımızın bir an önce serbest kalmasını talep ediyoruz. Arkadaşlarımız serbest kalana kadar mücadelemizi hep birlikte devam ettireceğiz. Taksim'in 1 Mayıs mücadelesini de devam ettireceğiz. Çünkü Taksim işçiler için, emekçiler için bir hafıza merkezidir. 1977'den bu yana Taksim bir hafıza merkezidir" dedi.

1 Mayıs 2024'te İstanbul'un farklı noktalarında gözaltına alınan 217 kişiden 35'i adliyeye sevk edilmiş, 10 kişi görülen duruşmalarda tahliye edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

CHP'li Avşar'dan Dilovası'nda meydana gelen patlama nedeniyle Bakan Işıkhan'a istifa çağrısı
CHP'li Nilüfer Belediyesi'ne soruşturmada yeni gözaltılar!
Çalışma Bakanlığı'ndan Kocaeli'ndeki yangın açıklaması: 7 kişi açığa alındı
Ertuğrul Özkök: TK003 New York Seferinin “Business” sırrı geçen hafta İzmir’de çözüldü
Ekrem İmamoğlu: Dünya tersine dönse de Ordu’nun dereleri tersine aksa da başaracağız