Türksat Yönetim Kurulu Başkanı'ndan 'çift maaş' açıklaması: "Bizim talebimiz değil"

Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Kemal Yüksek, aldıkları 21 bin liralık ek maaşı "Çift maaş bizim talebimiz değil" diyerek açıkladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu'nda Türksat hesapları ele alınırken çift maaş konusu tartışıldı.

Sözcü gazetesinden Başak Kaya'nın haberine göre CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Türksat yönetimindeki 7 üyenin 21 biner lira ek ücret aldığını, üyelerden sadece eski TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in çift maaşlı olmadığını söyledi.

Sertel şöyle dedi:

'PIRASA MI DOĞRUYORSUNUZ?'

"Bazı üyeler var ki toplantılara bile katılmıyor. 2015'de TÜRKSAT yönetimine atanan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın kaç kez toplantıya katıldı? YK üyelerine 2020'de 2 milyon 31 bin TL ödeme yapılmış. Bu rakam 2021'de daha da arttı. Pırasa doğrar gibi yönetim kurulu üyeliği dağıtılıyor."

CHP Zonguldak vekili Deniz Yavuzyılmaz da, "Yanlışa yanlış deriz. Bir güreşçi devlet bankasının yönetimine atanırsa tabi ki eleştiririz. Niye rahatsız oluyorsunuz?" dedi.

Türksat yönetiminde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci ve eski AKP'li Bakan Atilla Koç'un oğlu, Taha Koç da bulunuyor. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri

Akaryakıt fiyatlarına zam yağmuru sürüyor: Tabelalar bu gece değişecek
Altın fiyatlarında son durum ne? Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
Dünyanın en büyük ekonomileri belli oldu: Türkiye listede kaçıncı sırada?
Trafikte en çok tercih edilen marka belli oldu: TÜİK temmuz ayı verilerini açıkladı...
İndirim sevinci kursakta kaldı: Akaryakıt fiyatlarına dev zam geldi