Turkcell, Ukrayna'daki 3 şirketini sattı

Turkcell, Ukrayna'daki 3 şirketini, 524,3 milyon dolar karşılığında sattığını açıkladı.

Türkiye'deki dev telekomünikasyon şirketi Turkcell, Ukrayna'da faaliyet gösteren Lifecell LLC, LLC Global Bilgi ve LLC Ukrtower şirketlerini, NJJ Holding'e ait DVL Telecom'a sattığını duyurdu.

Turkcell'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada, hisselerin 524,3 milyon dolar karşılığında devredildiği aktarıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimizin 29 Aralık 2023 ve diğer ilgili tarihlerdeki açıklamaları çerçevesinde; Şirketimiz bağlı ortaklıklarından Lifecell LLC, LLC Global Bilgi ve LLC Ukrtower hisselerinin tamamının, tüm hak ve borçları ile birlikte DVL Telecom'a (NJJ Holding grup şirketi) devri gerçekleşmiştir. Şirketimizin bu bağlı ortaklıklarda payı kalmamıştır.

Nihai satış bedeli, kapanış tarihi itibari ile hazırlanacak finansallarda yer alan nakit ve borçlar dahil olmak üzere yapılacak uyarlamalar çerçevesinde belirlenecek olup, hisse satış sözleşmesine istinaden, kapanış tarihi (bugün) itibarıyla tarafımıza 524,3 milyon USD ödenmiştir. Gelişmeler tam ve zamanında kamuya açıklanacaktır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Tüm Kasaplar ve Et Üreticileri Derneği Başkanı Sebahattin Bulut: Ette fiyat istikrarı bozuldu
Tarlada 15 TL, tezgahlarda 100 TL'ye satılıyor
Merkez Bankası bilançosu açıklandı: 2025 yılı zararı 1 trilyon TL'yi aştı
Akaryakıta dün indirim yapılmıştı: Fiyatlara çifte zam yolda!
TÜİK sanayi üretimini açıkladı: Yıllık artış yüzde 2,2’de kaldı