Türk-İş açıkladı: Açlık sınırı ile asgari ücret arasındaki makas açıldı

Türk-İş, Ankara'da gıda enflasyonunun Mart'ta bir önceki aya göre yüzde 8,24 arttığını açıkladı. Açıklamada, açlık sınırının asgari ücretin 675 TL üzerine çıktığı ifade edildi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Ankara'da dört kişilik bir ailenin yapması gereken gıda harcamasının Mart'ta bir önceki aya göre yüzde 8.24 arttığını; açlık sınırının ise bu ay asgari ücretin 675 TL üzerine çıkarak; 4 bin 928 lira olduğunu açıkladı.

Türk-İş verilerine göre Ekim 2021'de ilk kez 10,000 TL'yi aşan dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı ise Mart'ta 16,052 TL'ye yükseldi.

Verilere göre gıda kalemindeki artış aylık yüzde 8.24, yılbaşından beri yüzde 20.26 ve son 12 ayda yüzde 76.39 oldu. Gıda fiyatları Aralık'ta bir önceki aya göre yüzde 25 artmış ve bu 1987'den beri en yüksek aylık artış olarak veri tarihine geçmişti.

Raporda, "Bu ay asgari ücretle çalışan bir bekarın insana yakışır şekilde hayatını sürdürebilmesi için 2,220 TL daha temin etmesi gerekiyor" denildi.

TÜİK'in aylık enflasyon verilerini duyurma tarihinden önce açıklanan Türk-İş raporu, TÜİK enflasyon tahminlerine dair göstergelerden biri olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Geçen hafta rekor seviyede yükselmişti: Altın haftaya düşüşle başladı!
Akaryakıtta tabela yine değişti: Benzine zam!
Döviz kredisi kullanabilen zenginliğine zenginlik kattı, erişimi olmayanlar ateşe atıldı
Borç ekonomisi: Kredi kartıyla yapılan harcamalar banka kartlarını beşe katladı
600 ekonomistten G20 liderlerine çağrı: 'Uluslararası Eşitsizlik Paneli kurulsun'