Trump 'harika' dedi, dolar çakıldı

ABD Başkanı Donald Trump, doların değerini "harika" olarak niteledikten sonra para birimi dört yılın dip seviyesini gördü.

ABD Başkanı Donald Trump, son günlerde değer kaybına uğrayan doların değerini "harika" olarak niteleyerek para birimindeki kayıpları hızlandırdı.

Dolar yaklaşık on gündür merkez bankası Fed'in faizleri düşürmeye devam edeceği beklentisi, ABD'nin dış ticaret politikasındaki belirsizlik, Fed'in bağımsızlığının tehlikeye girdiği endişeleri ve artan mali açık gibi nedenlerle baskı altında bulunuyordu.

Trump, gece saatlerinde gazetecilerin doların değerinin fazla mı düştüğü sorusuna, "Aslında... kendi seviyesini bulmasını isterim. Doların değeri harika... dolar çok iyi gidiyor" cevabını erdi.

Doların başlıca altı para birimi karşısındaki değerini ölçen dolar endeksi açıklamanın ardından kayıplarını hızla artırarak 95,566 ile Şubat 2022'den bu yana en düşük seviyeye indi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Tüm Kasaplar ve Et Üreticileri Derneği Başkanı Sebahattin Bulut: Ette fiyat istikrarı bozuldu
Tarlada 15 TL, tezgahlarda 100 TL'ye satılıyor
Merkez Bankası bilançosu açıklandı: 2025 yılı zararı 1 trilyon TL'yi aştı
Akaryakıta dün indirim yapılmıştı: Fiyatlara çifte zam yolda!
TÜİK sanayi üretimini açıkladı: Yıllık artış yüzde 2,2’de kaldı