Ticaret Bakanlığı'ndan otomobil ithalatı açıklaması

Ticaret Bakanlığı, otomobil yüklü bazı tırların gümrüklerde bekletildiği iddiaları üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, "Herhangi bir aksama bulunmamaktadır" denildi.

Ticaret Bakanlığı tarafından, bazı basın ve yayın organlarında yer alan, yurt dışından Türkiye’ye getirilen otomobil yüklü bazı tırların gümrüklerde bekletildiği, işlemlerinin yapılmadığı yönünde haberler hakkında yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Diğer tüm ithalat işlemlerinde olduğu gibi otomobil ithalatlarında da mevzuat gereği ilgili kurum ve kuruluşlardan istenen bazı belgelerin sunulması ve Bakanlığımızca kamuoyuyla paylaşılan düzenlemelerde yer verilen şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Yürürlükteki mevzuat gereği bu şartların yerine getirilmesi halinde ithalat işlemleri sonuçlandırılmaktadır. Bu kapsamda anılan haberler gerçeği yansıtmamakta, gerekli belgelerini ibraz eden ve mevzuat hükümleriyle uyumlu beyanda bulunan yükümlülerin işlemlerinde herhangi bir aksama bulunmamaktadır. Diğer yandan, bu araçları taşıyanlara gümrük gözetiminde bulunan yerlere araç yüklerinin boşaltılması imkanı da sağlanmıştır”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

ATM’den yeni para çekme limitleri belli oldu: İşte banka banka tam liste!
Gram altın Kapalıçarşı'da tarihi zirveyi gördü: Piyasalarda 'Powell' kaosu fiyatları uçurdu!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Londra'da 'yatırımcı turu'na başladı
Özel sektörde çalışan işçiler için 'banka promosyonu' teklifi
THY İran seferlerini iptal etti