Sinoplu kasap: "Bu aralar en çok sık duyduğumuz cümle ‘50 liralık ver’ cümlesi"

Sinoplu kasap İbrahim Arslan, insanların alım gücünün yarı yarıya düştüğünü dile getirdi. Kasap Arslan, “Eskiden insanlar 2-3 kilogram et alırlardı. Artık o insanlar 50 liralık diyor. Bu aralar en çok sık duyduğumuz cümle ‘50 liralık ver’ cümlesi. ‘1 kilogram ver’ yok artık" dedi.

Sinop’ta kasaplık yapan İbrahim Arslan, hayatında hiçbir zaman bu kadar zam dönemi görmediğini dile getirdi. Arslan, şunları söyledi:

“Bizim alış fiyatlarımız o kadar hızlı değişti ki. Dedemden kalma bu meslek. 3. kuşak olarak kasap işi yapıyorum. 3. kuşak olmama rağmen hayatımda bu kadar zam artışı dönemi yaşamadım. 1 ay içerisinde 2 kere zam gördük. Alış fiyatımız haliyle satışa yansıdı. Satışa yansıdığı zaman da insanlar çok tepki gösterdiler ama tabi bu arada kalan esnafa kimse bir şey yapamıyor. Biz de zor durumda kalıyoruz.

Elektriğe gelince zaten onu hiç sormayın. Ben kasap işi yapıyorum. Elektriği kapatma ya da dolabın fişini çekme gibi bir şansım yok. Çünkü sattığımız ürün et ve bu dolapta durmak zorunda. 5 lira değil 15 lira da gelse bu elektriği kullanmak zorundayız. Ama biz de bu konuda çok şikayetçiyiz. Bundan önceki aylarda 2 bin 800 civarı gelen elektrik faturası şu an da 5 bin 500 civarlarında geliyor.

Yaz ayı geldiği zaman bu 7 bin 500, 8 bini bulacak. Bugünkü soğutmayla yazınki soğutma arasındaki farktan kaynaklanıyor bu. En az 2 bin lira da ona göre oynuyor. Eskiden insanlar 2-3 kilogram et alırlardı. Artık o insanlar ‘50 liralık’ diyor. Bu aralar en çok sık duyduğumuz cümle ‘50 liralık ver’ cümlesi. ‘1 kilogram ver’ yok artık. Çünkü insanların alım gücü yarı yarıya düştü şu anda. Artık insanlar gününü kurtarmak için ‘yarım kilogram ver benim işimi görür’ diyor.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yeter artık! Gitsinler başımızdan. Yaşama hakkımız yok mu bu ülkede?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem: Etin kilosu 2 bin liraya gidiyor, Türkiye protein krizine sürükleniyor
Mahfi Eğilmez'den faiz yorumu: Aslında inmiş oldu
Yeni Şafak yine sahnede: Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası'nı hedef aldılar, 'ekonomiye darbe vurmakla' suçladılar
ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı, çip üreticilerini olumsuz etkiledi