SGK borç yapılandırmasında yeni dönem: Bakan Işıkhan düzenlemeyi duyurdu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK prim borçlarının ödenmesine yönelik yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Yapılan değişiklikle birlikte borç yapılandırma süreçlerinde ödeme koşulları daha esnek hale getirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan prim borçlarının ödenmesine yönelik yeni bir kolaylığın uygulamaya alındığını açıkladı. Yapılan düzenleme ile borç yapılandırma süreçlerinde vatandaşların üzerindeki yükün azaltılması hedefleniyor.

SGK PRİM BORÇLARINDA YENİ DÜZENLEME

Bakan Vedat Işıkhan, tecil ve taksitlendirme işlemlerinde uygulanan yüzde 10 peşinat şartının kaldırıldığını duyurdu. Yeni uygulamayla birlikte borçların daha esnek koşullarla ödenebilmesinin önü açıldı.

TAKSİTLER EŞİT TUTARLI OLACAK

Düzenleme kapsamında, tecil işlemlerinde ilk taksit dahil olmak üzere tüm taksitlerin eşit tutarlarda ödenebilmesi sağlandı. Böylece SGK prim borçlarının geri ödenmesinde ödeme planları daha öngörülebilir hale getirildi.

BAKAN IŞIKHAN’DAN AÇIKLAMA

Bakan Işıkhan, konuya ilişkin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Sosyal Güvenlik Kurumumuza olan prim borcu ödemelerinde önemli bir kolaylığı hayata geçirdik. Tecil ve taksitlendirme işlemlerinde %10 peşinat şartını kaldırdık. Tecilde ilk taksit dahil olmak üzere tüm taksitlerin eşit tutarlarda ödenebilmesini sağladık. Düzenleme sayesinde borç ödemelerini kolaylaştırıyor, vatandaşlarımızı destekliyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Tüm Kasaplar ve Et Üreticileri Derneği Başkanı Sebahattin Bulut: Ette fiyat istikrarı bozuldu
Tarlada 15 TL, tezgahlarda 100 TL'ye satılıyor
Merkez Bankası bilançosu açıklandı: 2025 yılı zararı 1 trilyon TL'yi aştı
Akaryakıta dün indirim yapılmıştı: Fiyatlara çifte zam yolda!
TÜİK sanayi üretimini açıkladı: Yıllık artış yüzde 2,2’de kaldı