Şehirlerarası otobüs fiyatları uçtu: Asgari ücretin yarısını veriyoruz

İzmir Otogar'a yolculuk yapmak ya da bilet almak için gelen vatandaşlar otobüs fiyatlarının yüksek olmasından yakındı. Bir yurttaş, “2 kişi geliş gidiş yol parasına neredeyse asgari ücretin yarısını veriyoruz” diye konuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı. Nisan ayında bir önceki aya göre fiyatı en fazla artan temel başlık, yüzde 34,24 oranla karayolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı oldu. İzmir Otogar'da yolcular isyan etti. 3 çocuk annesi bir yurttaş, “10 bin TL emekli maaşı ile geçiniyoruz. Cenazemiz var. Bin lira yol parası veriyoruz. Üniversitede 2 tane çocuğumuz okuyor. Lisede çocuğum okuyor. 2 bin TL gidiş geliş, 4 bin lira. Kalan 6 bin lirayla bir ay nasıl geçineceğiz” dedi.

Emekli 3 çocuk babası bir vatandaş, “Bugün düğünümüz vardı. Eşimin dayısı vefat etmiş. Buradan yol parası veriyorsun, 4 bin TL gitti. Oradan dönerken de 4 bin TL veriyorsun. 8 bin lira gitti. Kalan 2 bin lirayla ben çocuğa harçlık mı vereceğim? Kızım üniversitede okuyor. Oğlum okuyor. Ne diyeceğim oğluma? Kusura bakma. Param yoksa yaya mı git diyeceğim" diye konuştu.

Asgari ücretle geçinen bir yurttaş ise “Ben her sene İzmir'e geliyorum. Tanıdıklarım da var. Geçen sene 200 liraya geldiğim yol bileti bu sene 600 liraya geldi. Yazık insanlara. 2 kişi geliş gidiş neredeyse asgari ücretin yarısını veriyoruz yol parasına" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Tüm Kasaplar ve Et Üreticileri Derneği Başkanı Sebahattin Bulut: Ette fiyat istikrarı bozuldu
Tarlada 15 TL, tezgahlarda 100 TL'ye satılıyor
Merkez Bankası bilançosu açıklandı: 2025 yılı zararı 1 trilyon TL'yi aştı
Akaryakıta dün indirim yapılmıştı: Fiyatlara çifte zam yolda!
TÜİK sanayi üretimini açıkladı: Yıllık artış yüzde 2,2’de kaldı