Satıcı çok alıcı yok! İkinci el otomotiv piyasası tepetaklak oldu

Eskişehir’de kurulan ikinci el oto pazarında satıcı çok iken satışlarda durgunluk yaşanıyor.

Odunpazarı’nda bulunan açık oto pazarına araçlarını satışa getiren vatandaşlar, gerek pahalılık gerekse pandemi nedeniyle piyasada belirgin bir durgunluk yaşandığını dile getirdiler. Sabah 11’de ikinci el oto pazarına arabasını getiren Ferit Şenkan, arabaları soranların olduğunu fakat alıcı çıkmadığını belirtti. 

Fiyatların pahalı olmasından dolayı durgunluk olduğunu söyleyen Şenkan, “Araç fiyatlarını pahalı buldukları için piyasa biraz durgun. 90 model eski arabalara bile 35 bin lira fiyat çekiyorlar. Sabah 11’den beri buradayım sadece bir tane aracın satıldığını gördüm. Soran oluyor ama alan yok. Sabah oto pazarında daha çok araba vardı ama şu an biraz azaldı. Burada şu an en fazla 60 tane araç vardır” diye konuştu.

Fiyatların düşmesi sonrasında fazla arabanın satılabileceğini söyleyen Akın, şu şekilde konuştu:

“Sabahtan beri buradayız. Birkaç tane arabanın satıldığını gördüm. Kurban Bayramı öncesi baya bir yoğundu. Ailesiyle tatile gitmek isteyen vatandaşlar ikinci el arabalara baya bir talep gösterdi. Şimdi ise o yoğunluk azaldı. Fiyatlar bu kadar yüksek olmasa daha çok araba satılır. Benim arabama da müşteri çıktı ama fiyat konusunda anlaşamadık.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Savaş otomobil devlerini vurdu: Orta Doğu'da talep yarı yarıya düştü
TÜİK üretim verilerini paylaştı: Hizmet, inşaat ve tarımda üretici maliyetleri tırmanışta
Altın fiyatları bir haftanın zirvesinde: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
Türk gofret devi iflas bayrağını çekti: Tonlarca üretim yapan tesis kapandı
Şimşek IMF ve G20 zirvesine katılacak