Şahap Kavcıoğlu'nun Türkiye'ye bedeli ağır oldu: İşte 8 ayın bilançosu

Şahap Kavcıoğlu döneminde Türk Lirası yabancı para birimleri karşısında yüzde 80 değer kaybetti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) perşembe günü yaptığı faiz indiriminden sonra Türk Lirası'nın rekor düzeyde değer kaybetmesi halkı sokağa döktü. Dün gece ülkenin farklı yerlerinde çok sayıda kişi ve grup, protesto gösterileri düzenleyerek, ekonomi yönetimine tepki gösterdi. Protestolarda "hükümet istifa" sesleri yükseldi. 

Ekonomist Murat Sağman da, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, dolar karşısında değer kaybeden Türk Lirası'nın yarattığı ekonomik krizde, isim vermeden AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sorumlu tuttu. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Naci Ağbal'ı "sebepsiz bir şekilde" görevden aldığını söyleyen Sagman, Kavcıoğlu göreve geldikten sonra Türk Lirası'nın yüzde 80 değer kaybına uğradığını hatırlattı. 

TCMB Başkanı Kavcıoğlu, dün Saray'da AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmüş, bu görüşme, "görevden mi alınacak" sorularının sorulmasına sebep olmuştu. 

İşte Sagman'ın paylaşımı: 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Akaryakıt fiyatlarına zam yağmuru sürüyor: Tabelalar bu gece değişecek
Altın fiyatlarında son durum ne? Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
Dünyanın en büyük ekonomileri belli oldu: Türkiye listede kaçıncı sırada?
Trafikte en çok tercih edilen marka belli oldu: TÜİK temmuz ayı verilerini açıkladı...
İndirim sevinci kursakta kaldı: Akaryakıt fiyatlarına dev zam geldi