Rusya- Ukrayna gerilimi dolar ve euro üzerinde etkili oldu

Geçen haftayı 13,49 liradan kapatan dolar, bu hafta Rusya-Ukrayna krizinin de etkisiyle yükselmeye başladı. Yeni haftaya 13,5262 TL'den başlayan dolar 13,6652’ye yükselirken euro 15,3361 TL’den 15,4502’ye kadar çıktı.

ABD yönetimi, geçen hafta, kısa bir süre içerisinde Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeye başlayabileceğini bildirdi ve bu ülkedeki vatandaşlarından Ukrayna'yı terk etmelerini istedi. Artan savaş riski dünya piyasalarında dalgalanmaya neden olurken yurt içinde ise piyasada bu hafta gözler, Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararına çevrilecek.

Bu gelişmeler çerçevesinde, dolar yeni haftaya 13,5262 TL'den başladı ve öğlen saatlerinde 13,6652’ye yükseldi. Euro ise 15,3361 TL seviyesinden 15,4502’ye kadar çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Fuarlar İzmir ekonomisine güç katıyor
Bankaların faizsiz kredi tutarlarında dev artış: Toplam limit 90 bin TL’ye kadar yükseldi!
'1,47 milyar dolarlık tahkim cezası' iddiası: AKP, Amerika’da buharlaştırmanın peşinde
Dev bankadan Bitcoin uyarısı: Piyasalardaki temel risk ne?
Altın fiyatları yeni rekora çok yakın: ABD enflasyon verisi piyasayı hareketlendirdi!