Resmi Gazete'de yayımlandı: KKM'de şirketler için yeni düzenleme

Bugün yayımlanan TCMB tebliğine göre, şirketlerin 31 Mart itibarıyla sahip oldukları döviz mevduatı kur korumalı mevduat kapsamına alınabilecek. Daha önce bu tarih 31 Aralık 2021 olarak açıklanmıştı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tebliği yayımlandı.

Buna göre yurt içi yerleşik tüzel kişilerin 31 Mart’a kadar herhangi bir tarihte bankalarda mevcut olan döviz mevduatları kur korumalı mevduat (KKM) kapsamına alınabilecek.

TARİH 31 MART’A ÇEKİLDİ

Buna göre, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin 31 Aralık 2021 ile 31 Mart tarihleri arasındaki herhangi bir tarihte bankalarda mevcut olan dolar, euro ve sterlin cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm kuru üzerinden KKM kapsamında TL’ye çevrilebilecek.

Önceki tebliğde bu tarih 31 Aralık 2021 olarak belirlenmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yeter artık! Gitsinler başımızdan. Yaşama hakkımız yok mu bu ülkede?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem: Etin kilosu 2 bin liraya gidiyor, Türkiye protein krizine sürükleniyor
Mahfi Eğilmez'den faiz yorumu: Aslında inmiş oldu
Yeni Şafak yine sahnede: Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası'nı hedef aldılar, 'ekonomiye darbe vurmakla' suçladılar
ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı, çip üreticilerini olumsuz etkiledi