Prof. Dr. Çelik'ten emekli maaşı yorumu: 'Büyük bir cömertlikle 2 kuruşluk iyileştirme yapmışlar'

Açıklanan enflasyon rakamları sonrası emekli maaşını değerlendiren çalışma yaşamı uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, "Ellerini korkak alıştırmamışlar. Büyük bir cömertlikle 2 kuruşluk iyileştirme yapmışlar. Tebrikler AKP! Ben yanıldım" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre haziranda enflasyon aylık 1,37 çıktı. Yıllıkta ise yüzde 35,05’e geriledi. Altı aylık enflasyon oranı yüzde 16,67 çalışma yaşamı uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, emekli maaşlarını değerlendirdi.

Daha önce sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda "Bence Hükümet Temmuz 2025'te emekli aylıkları ve memur maaşlarında enflasyon dışında bir iyileştirme yapmayacak, refah payı söz konusu değil" diyen Çelik, emekli aylığına eklenen 2 kuruşluk refah payını eleştirdi.

Çelik paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bence Hükümet Temmuz 2025'te emekli aylıkları ve memur maaşlarında enflasyon dışında bir iyileştirme yapmayacak, refah payı söz konusu değil" demiştim! Önyargılı ve aceleci davranmışım! Yanılmışım! Düzeltiyorum ve özür diliyorum. Kamuoyunu yanıltmışım!

AKP yetkilileri bugün açıkladı ve Meclis'te de kabul edilmiş. En düşük emekli aylığı Hazine katkısıyla 16 bin 881 TL olacakmış! Halen 14 bin 469 lira olan en düşük emekli aylığını 6 aylık resmi enflasyon kadar (yüzde 16,67 ) artırıyorlar. Ancak kuruşu kuruşuna resmi enflasyon kadar artırsalar 16 bin 880 lira 98 kuruş yapıyor. Ellerini korkak alıştırmamışlar. Büyük bir cömertlikle 2 kuruşluk iyileştirme yapmışlar. 2 kuruş refah payı eklemişler ve miktarı 16 bin 881 liraya yuvarlamışlar. Tebrikler AKP! Ben yanıldım. Bu 2 kuruşluk refah payını öngöremedim. Önyargılı olmamak , acele etmemek lazım! Mea culpa!"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Tüm Kasaplar ve Et Üreticileri Derneği Başkanı Sebahattin Bulut: Ette fiyat istikrarı bozuldu
Tarlada 15 TL, tezgahlarda 100 TL'ye satılıyor
Merkez Bankası bilançosu açıklandı: 2025 yılı zararı 1 trilyon TL'yi aştı
Akaryakıta dün indirim yapılmıştı: Fiyatlara çifte zam yolda!
TÜİK sanayi üretimini açıkladı: Yıllık artış yüzde 2,2’de kaldı