Piyasalarda 'risk iştahı' Türk lirasını güçlendirdi

Küresel piyasalarda artan risk iştahı ve gelişen ülke para birimlerine artan talep Türk Lirasını dolar karşısında hazirandan bu yana en yüksek seviyesine taşıdı.

Geçen hafta Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) verdiği güvercin mesajlar sonrası dolar güç kaybetti, gelişmekte olan ülke para birimleri çıkışa geçti. 8,40’a kadar inen dolar kuru 12 Haziran’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı ve bugün 8,34’ü gördü.

Avro da 10 liranın altına çekilerek 9,92’den işlem gördü.

Türk lirası Temmuz ayında yüzde 2,5 yükselişle en fazla değer kazanan gelişen ülke para birimi olurken sene başından bu yana hala en fazla değer kaybeden ikinci gelişen ülke para birimi konumunda.

Fed geçen çarşamba günü faiz oranlarında bir değişikliğe gitmeyeceğini ve varlık alımlarını sürdüreceğini açıklamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Akaryakıt fiyatlarına zam yağmuru sürüyor: Tabelalar bu gece değişecek
Altın fiyatlarında son durum ne? Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
Dünyanın en büyük ekonomileri belli oldu: Türkiye listede kaçıncı sırada?
Trafikte en çok tercih edilen marka belli oldu: TÜİK temmuz ayı verilerini açıkladı...
İndirim sevinci kursakta kaldı: Akaryakıt fiyatlarına dev zam geldi