Özgür Demirtaş'tan asgari ücret yorumu: Kasım ayını işaret etti

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, asgari ücretin 5 bin 500 liraya yükseltilmesiyle ilgili "Kasım gibi bu zammın da Hiçbir işe yaramadığı görülecek" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zam oranını açıkladı. Buna göre, 2022'nin ikinci yarısında ödenecek aylık net asgari ücret yaklaşık yüzde 30 artışla 5 bin 500 lira oldu. Karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

"ÜLKENİN NE BÜYÜK ÇIKMAZA GİRDİĞİ ANLAŞILACAK"

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla zammı değerlendirdi. Özgür Demirtaş, şunları belirtti:

“Bundan aylar önce Asgari ücrete yeni bir zam yapılacağını söylemiştim. Hem Sayın Cumhurbaşkanı, hem sayın Bakan HAYIR öyle bir artış gündemimizde YOK diye açıklama yapmıştı. Ben de HENÜZ bilmiyor olsanız bile yapacaksınız demiştim! Bugün yaptılar. Kasım gibi bu zammın da hiçbir işe yaramadığı görülecek. Dünyanın hiçbir yerinde yapılmayan ekonomi ve para politikası hataları ile ülkenin ne büyük çıkmaza girdiği anlaşılacak. Sayıca çok fazla olan Asgari ücretli arkadaşlarım da bunu canları yanarak anlayacak. Üzgünüm”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

ATM’den yeni para çekme limitleri belli oldu: İşte banka banka tam liste!
Gram altın Kapalıçarşı'da tarihi zirveyi gördü: Piyasalarda 'Powell' kaosu fiyatları uçurdu!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Londra'da 'yatırımcı turu'na başladı
Özel sektörde çalışan işçiler için 'banka promosyonu' teklifi
THY İran seferlerini iptal etti