Özgür Demirtaş, dolardaki uçuşun ardından isyan etti

Ekonomist Prof. Özgür Demirtaş doların 14 TL’yi aşmasına sosyal medya hesabından isyan etti.

Prof. Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından daha önce yaptığı paylaşımlarla dolara müdahale için rezerv satılmaması konusunda uyarılarda bulunmuştu. Ancak Merkez Bankası dolar 14 TL seviyesine yükselmesin diye rezerv satışları yapmıştı.

Dolar TL kuru yeni haftanın ilk gününe 14 TL’nin üzerinde başlayınca Demirtaş “dolarlarımız boşa gitti” diyerek sitem etti.

Demirtaş’ın paylaşımı şöyle:

“Dolar/TL maalesef 14 seviyesini de geçti. Böylece geçen hafta 14 seviyesini geçmesin diye satılan onca Dolarımız da boşa gitti. Rezerv satarak bu iş yapılmaz diye çok uyardı ben ve benim gibi bir çok kişi…”

SON 15 GÜNDE 4. MÜDAHALE

Merkez Bankası, geçen hafta çarşamba ve cuma günleri de döviz piyasasına satım yönünde doğrudan müdahalede bulunmuştu. Son müdahalesini 10 Aralık'ta yapan Merkez Bankası, kuru istediği seviyeye bir türlü çekememişti. TCMB'nin geçen haftaki üç müdahalesi de kurun 13,8 seviyesinin üzerine çıkmasıyla başlamıştı.

Bugünkü müdahale ile birlikte Merkez'in son 15 günde kura 4'üncü müdahalesi gerçekleşmiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Bankada parası olanlar dikkat: TMSF'den kritik mevduat adımı! 2026'dan itibaren geçerli olacak...
Merkez Bankası resmen duyurdu: Kredi kartı faiz oranları değişti
TÜRK-İŞ'in 'asgari ücret' talebi belli oldu: Bakan Işıkhan kapalı zarftaki mektubu okudu!
TCMB Başkanı Karahan'dan TÜSİAD'da kritik açıklamalar: İşte Merkez Bankası'nın üç temel hedefi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek zam için oran verdi