ÖTV düzenlemesi öncesi otomobil satışları arttı

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, ÖTV düzenlemesi öncesi otomotiv sektöründe satışlar yüzde 14,55 arttı.

ÖTV düzenlemesi öncesi otomotiv satışları arttı. Satışlar temmuz ayında 100 bin adedin üzerinde gerçekleşti.

Yüzde 14,55 arttı

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, Temmuz 2025’te otomobil ve hafif ticari araç pazarı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 14,55 artarak 107 bin 718 adede ulaştı.

Bu dönemde otomobil satışları yüzde 14,71 artışla 84 bin 195 adet olurken hafif ticari araç satışları ise yüzde 13,96 artarak 23 bin 523 adet oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Hür-Sen Genel Başkanı Kuruoğlu: “Hayaller Paris, Gerçekler Yoksulluk”
Fiyat artışları durdurulamıyor: İstanbul'da yaşam maliyeti neredeyse 100 bin TL!
Bakan Şimşek enflasyonun 44 ayın en düşük seviyesinde olduğunu savundu
ÖSYM'nin sınav geliri 6 ayda 3 milyar TL'yi aştı
Ağustos ayı kira zam oranı belli oldu