Otoyol geçiş ücretlerine otomatik zam gelecek

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün otoyol geçiş ücretleri, 1 Ocak 2026’dan itibaren Yeniden Değerleme Oranı’na göre otomatik zamlanacak.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olan otoyol ve köprü geçiş ücretleri, 1 Ocak 2026’dan itibaren Yeniden Değerleme Oranı (YDO) esas alınarak otomatik olarak artırılacak. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, mevcut sistemde belirli aralıklarla ihtiyaca göre yapılan zamlar yerine, her yıl başında YDO oranında otomatik fiyat güncellemesi yapılacak.

KÜSURATLAR 1 TL VE KATINA YUVARLANACAK

Yeni düzenlemeye göre, ücret artışları sonrası oluşacak küsuratlı tutarlar en yakın 1 TL veya katına yuvarlanacak. Bu sayede ödeme işlemlerinin daha pratik hale getirilmesi amaçlanıyor. 2024 yılı için belirlenen Yeniden Değerleme Oranı’nın yüzde 43.93 olduğu göz önüne alındığında, yeni sistemle birlikte otoyol ücretlerinde düzenli ve öngörülebilir artışlar gerçekleşecek.

Karar, otoyol kullanıcıları için maliyetlerin daha şeffaf ve planlanabilir olmasını sağlarken, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün altyapı hizmetlerini sürdürebilir şekilde yönetmesine de katkı sunacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Elektrikte yüksek faturaya karşı "serbest tüketici" formülü: 860 bin abone tedarikçi değiştirdi
NATO Zirvesi harcamaları: Sadece otobüs kaplamaları için 8 milyon
Sanayi üretimi yıllık bazda yerinde saydı: İmalatta alarm zilleri...
Altında kritik 'eylül ayı' senaryosu: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
Motorine bir haftada üçüncü zam: Litresi 70 liraya dayandı